Ο Ογκνιέν Βράνιες είναι ένας καλός αμυντικός, που σίγουρα θα μπορούσε να είχε κάνει μια διαφορετική καριέρα απ’ αυτή που έχει διαγράψει έως τα 30 του χρόνια. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αν δεν είχε παραβατική συμπεριφορά σε πολλές ομάδες που βρέθηκε, εκ των οποίων και η ΑΕΚ στην πρώτη του θητεία, προφανώς θα μπορούσε να αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα πιο προηγμένο από το ελληνικό.

Δικά του λάθη ήταν αυτά που τον έκαναν σε πολλές περιπτώσεις «persona non grata». Δικά του λάθη αυτά που τον οδηγούσαν στην πόρτα της εξόδου. Δικό του και το λάθος που είδαν όλοι από το πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε. Εκεί που λίγο πριν σβήσει τα κεράκια στην τούρτα, εμφανίζεται να βρίζει ο ίδιος και κάποιοι από τους  συμπαίκτες του τον Ολυμπιακό, λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

Ακόμα ένα λάθος από εκείνα που κυνηγούν τον Βράνιες στην καριέρα του. Ακόμα μια στιγμή που δεν έβαλε το μυαλό του να δουλέψει προτού πράξει. Που ενήργησε απερίσκεπτα, ενστικτωδώς, χωρίς να καταλάβει τι μπορεί να δημιουργήσει. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του. Οπως τότε που ανέβαζε στα social media χυδαίες φωτογραφίες εναντίον ενός ολόκληρου συλλόγου, δείχνοντας ασέβεια.

Ακόμα μια φορά που ο Βράνιες θα βρεθεί απολογούμενος, όχι για ένα λάθος που έκανε εντός γηπέδου – αυτά όλοι μπορούν να τα συγχωρέσουν. Αλλά για μια πράξη που δείχνει πως τα 30 κεράκια που έσβησε δεν συνεπάγονται αυτόματα και ωριμότητα. Δεν του εξασφαλίζουν το… αλάθητο. Ο Βράνιες γίνεται ξανά πρωταγωνιστής για τους λάθος λόγους. Γίνεται ξανά εκείνος που όλοι θα τον ήθελαν στην ομάδα τους για τα ποδοσφαιρικά του προσόντα, μα κανείς για τη συμπεριφορά του. Και το πάρτι των γενεθλίων του μετατράπηκε με μια κίνηση δική του και των συμπαικτών του, σε ένα πάρτι που τα όρια εμφανώς ξεπεράστηκαν, ένα πάρτι που μόνο καλό δεν κάνει στο κλίμα εν όψει του ντέρμπι. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί η κίνηση της ΑΕΚ που φρόντισε να αντιδράσει, να καταδικάσει τις ακραίες συμπεριφορές ποδοσφαιριστών της και να υποσχεθεί ότι όσοι παρεκτράπησαν θα τιμωρηθούν με βάση τον εσωτερικό κανονισμό.