Ο Φρανσουά Ολάντ δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στις 6 Ιουλίου του 2015 από τον Πούτιν. Τον ενημέρωσε ότι η Ελλάδα ζήτησε από τη Ρωσία να τη βοηθήσει να τυπώσει δραχμές. Ο Νίκος Βούτσης επιτέθηκε στον Στουρνάρα γιατί, λέει, ποτέ το κόμμα του δεν σκέφτηκε το Grexit. Μόνο που το επίμαχο τηλεφώνημα αναφέρεται στο βιβλίο «Ενας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο» των Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ. Εστησαν κι αυτοί προβοκάτσια;

Κρασί

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε τον Κώστα Καραμανλή και του προσέφερε δώρα. Ενα βιβλίο για τα ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης και ένα κρασί «Γοργόνα» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οφείλω να αναγνωρίσω στον Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι ξέρει να διαλέγει δώρα ανάλογα με την προσωπικότητα εκείνου στον οποίο θα τα δώσει. Και δεν το λέω για το βιβλίο.

Τηγανίτες

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη στον μήνα του μέλιτος με το εκλογικό σώμα. Ο Γιώργος Βαρεμένος βέβαια διαφωνεί. «Αυτή η κυβέρνηση» διαπίστωσε στον τηλεοπτικό αέρα «ούτε μέλι έχει, ούτε τηγανίτα». Προέβλεψε δε ότι το πρόγραμμά της είναι τέτοιο που σύντομα θα έρθουν εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Οντως κάποτε τελειώνει ο μήνας του μέλιτος. Σε αυτή τη φάση, ωστόσο, ο πεινασμένος τηγανίτες ονειρεύεται.

Παθογένειες

«Θα έπρεπε ήδη αυτή τη στιγμή να είχαν επιστραφεί στην Τουρκία 35.000. Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού ευθύνεται για τη μη επιστροφή, σε άλλες χώρες η διεκπεραίωση γίνεται σε 15 μέρες και εδώ μας παίρνει έναν χρόνο. Εχουμε παθογένειες του ελληνικού κράτους» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε επιτροπή της Βουλής. Θα έλεγα ότι έχει πια επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά του χρόνια και έγινε statesman. Αλλά, από την άλλη είναι εκείνος. Μάλλον αναζητεί ρόλο στη νέα εποχή.