Απομακρύνθηκε από την Πλατεία Εξαρχείων ύστερα από παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων το μεταλλικό κοντέινερ που είχαν στήσει αντιεξουσιαστές το 2017 ως «πολιτικό περίπτερο».  Η επιχείρηση αποξήλωσης της εγκατάστασης ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 6.30 τα ξημερώματα με τη συμβολή γερανιοφόρου οχήματος και ολοκληρώθηκε παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που επιτηρούσαν την περιοχή.

Μετά το πέρας της επιχείρησης, το σημείο καθαρίστηκε από συνεργεία του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, με την κίνηση αυτή ξεκινά η εφαρμογή του σχεδίου που έχει εξαγγείλει η Δημοτική Αρχή για την πλατεία Εξαρχείων στο πλαίσιο δράσεων για τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

«Στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών».

Η απομάκρυνση του κοντέινερ ήταν η δεύτερη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας σε διάστημα ενός 24ώρου υπό την ευθύνη ή σε συντονισμό με τον Δήμο Αθηναίων. Το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία είχε παρέμβει για την εκκένωση δύο κτιρίων στα οποία είχαν βρει στέγη μετανάστες και πρόσφυγες.