Το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη άρχισε… νωρίς, με τους Κιτρινόμαυρους να βάζουν στο τραπέζι των συζητήσεων ένα πολύ σοβαρό θέμα: τη χρήση του VAR και την εικόνα που θα παίρνουν οι διαιτητές, από τη στιγμή που το παιχνίδι θα μεταδοθεί μονάχα από το PAOK TV, άρα ο ΠΑΟΚ έχει και την ευθύνη της τηλεοπτικής παραγωγής.

Ο Αρης απευθύνθηκε απευθείας στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ζητώντας να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για το πώς θα λειτουργήσει το VAR την Κυριακή. Και είναι ένα θέμα που θα βρούμε μπροστά μας και σε άλλα παιχνίδια, ντέρμπι ή μη. Το ίδιο, υποθέτουμε, ότι θα έκανε και ο ΠΑΟΚ σε αντίστοιχη περίπτωση. Οφείλει να είναι διασφαλισμένη από παντού η καλή εικόνα που θα φτάνει στους διαιτητές, όπως οφείλει να δεχτεί η ΚΕΔ το αίτημα του Αρη για ξένο διαιτητή στο ντέρμπι, όπως συνέβη και πέρσι.

Απάντηση από την ΚΕΔ δεν ήρθε, αλλά ήρθε από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ διά στόματος του Παναγιώτη Αρωνιάδη, του υπεύθυνου επικοινωνίας, ο οποίος είπε πως η διαδικασία είναι ξεκάθαρη και πως το βαν παίρνει σήμα απ’ όλες τις κάμερες που είναι στο γήπεδο και από εκεί η εικόνα φεύγει και πάει απευθείας στον διαιτητή. Οφείλει, όμως, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να δώσει κι εκείνη τη δική της απάντηση. Οσο κάνει πως δεν ακούει, τόσο μεγαλώνει την καχυποψία όσων θεωρούν πως πίσω από το εγχείρημα του PAOK TV μπορεί εύκολα ο πρωταθλητής να κάνει το δικό του… παιχνίδι στην τηλεοπτική εικόνα.

Ο Αρης έχει λόγους να ανησυχεί και γι’ αυτό «φωνάζει» για το VAR και τον ξένο διαιτητή. Το εγχείρημα του PAOK TV σαφώς και δεν θα είναι αντικειμενικό για τον αντίπαλο, αλλά οφείλει να είναι αντικειμενικό για τους διαιτητές που θα κληθούν να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Και το τελευταίο είναι κάτι που πρέπει να διασφαλιστεί.