Πριν από τρεις μήνες ο Μαρκ Γκασόλ και ο Σέρτζιο Σκαριόλο λούζονταν στα κομφετί και στις σαμπάνιες στο Τορόντο κατακτώντας το πρωτάθλημα με τους Ράπτορς και δίκην déjà vu χθες το απόγευμα έκαναν το ίδιο μπάνιο στο Πεκίνο.

«Oντως ζω μαγικές στιγμές τον τελευταίο καιρό» παραδέχθηκε ο καταλανός σέντερ. «Υστερα από αυτούς τους δύο τίτλους, μάλλον πρέπει να τριτώσει το καλό. Σκέπτομαι να ζητήσω από τον Ερνέστο Βαλβέρδε να με βάλει να παίξω στον τελικό του Super Cup. Ωραία ιδέα είναι αυτή, δεν με νοιάζει κιόλας, ας μην παίξω βασικός»!

Λίγο πιο πέρα ο Σέρτζιο Σκαριόλο βίωνε τη δική του ευτυχία. «Νικήσαμε, ναι, αν και δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, αλλά προσπαθήσαμε παρά πολύ και καταφέραμε να πετύχουμε την έκπληξη» τόνισε και υποκλίθηκε στους αντιπάλους του. «Αντιμετωπίσαμε μια απίστευτη ομάδα που έχει όλο τον σεβασμό μου, αλλά δεν την αφήσαμε να βγάλει τις αρετές της. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους παίκτες που μόχθησαν παρά πολύ για να φτάσουμε εδώ».

«Δεν αποσύρομαι»

Την ίδια στιγμή ο Πάου Ρίμπας ανέβαινε στην εξέδρα για να πάρει από τη σύζυγό του ένα πούρο και να το καπνίσει - όπως επιβάλλει το έθιμο των πρωταθλητών - μαζί με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, ενώ ο Σέρτζιο Ερνάντεζ αναγνώριζε το προφανές. «Η Ισπανία δεν μας άφησε να παίξουμε αυτό που θέλαμε, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Ηλεγξαν, όπως τους βόλευε, τον ρυθμό του αγώνα, ενώ η δική μας αντίδραση ήταν περιορισμένη. Μπορεί να μην κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά πετύχαμε κάτι θαυμάσιο και συνεχίζουμε την πορεία μας με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Οσο για τον Λουίς Σκόλα που περπατάει στα 40, τόνιζε ότι «δεν είπα, ούτε και σκέπτομαι αυτήν τη στιγμή να αποσυρθώ από το μπάσκετ».