Ο Ολυμπιακός σκόραρε τέσσερα γκολ σε είκοσι λεπτά το Σάββατο το βράδυ. Η Τότεναμ άλλα τόσα σε τριάντα δύο λεπτά (10′-42′) μετατρέποντας ώρες νωρίτερα σε περίπατο την 5η αγωνιστική της Premier League κόντρα στη Κρίσταλ Πάλας (4-0). Και οι δύο με καπνισμένες κάνες στην αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, το βράδυ της Τετάρτης (19:55) στο Καραϊσκάκη. Για τη μονομαχία κάτω από τα άστρα του Φαλήρου.

Ενα ματς που τελικά δεν αποκλείεται να προλάβει και ο Ρούμπεν Σεμέδο που προπονείται κανονικά με τους Ερυθρόλευκους από την Παρασκευή. Ο 25χρονος ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού, που πάει να σπάσει τα κοντέρ στην αποθεραπεία του (υποβλήθηκε σε καθαρισμό στο γόνατο 29/8 και υπολογίζονταν να μείνει ένα μήνα εκτός). «Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, οι απαντήσεις που έδωσε είναι θετικές, τα σημάδια δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Το σταφ έχει κάνει καταπληκτική δουλειά μαζί του και δείχνει να είναι πανέτοιμος. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι διαθέσιμος με την Τότεναμ» παραδέχθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον συμπατριώτη του. Μας είχε προϊδεάσει είναι η αλήθεια μεσοβδόμαδα. Οταν μας είχε πει πως τον Σεμέδο τον «κρατάνε» στου Ρέντη για να μην μπει από την επομένη και όλας της μίνι επέμβασης.

Και κάπως έτσι οι επιλογές του Ολυμπιακού γεμίζουν. Την κατάλληλη στιγμή. Οι διεθνείς Μπουχαλάκης, Τσιμίκας και Μασούρας πήραν ανάσες μένοντας «εκτός» από το ματς με τον Βόλο. Ο Μπενζιά που είναι στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε το Σάββατο το ντεμπούτο του σαν αλλαγή. Ο Γκερέρο που είχε και εκείνος έναν τραυματισμό τέλη Αυγούστου επέστρεψε και μάλιστα με γκολ. Ο Σεμέδο φωνάζει «παρών». Καλό το timing. Και κυρίως τόσες επιλογές για να μην νιώθει άβολα κανείς έχοντας υπόψη του πως έπειτα από την επίσκεψη της ομαδάρας του Μαουρίσιο Ποκετίνο στο Καραϊσκάκη, ακολουθεί το ντέρμπι των αιωνίων με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (22/9).

Καλή ψυχολογία

Είναι γεμάτο το ερυθρόλευκο ρόστερ. Και όχι μόνο μετρώντας πρόσωπα. Είναι γεμάτο και ψυχολογικά από το πολύ καλό ξεκίνημα της σεζόν. «Η ομάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Εχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει κάτι ξεχωριστό στην Ευρώπη. Οσον αφορά στο πρωτάθλημα, πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς και νίκες! Η χρονιά χρειάζεται όλους τους παίκτες! Εχουμε πολλές υποχρεώσεις, είμαστε όλοι σημαντικοί στην ομάδα» υποστήριξε ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Ομάρ: «Ετσι θέλουμε να προχωρήσουμε», αλλά και ο Γκιγιέρμε: «Οταν βλέπεις τη δουλειά σου να γίνεται πράξη και παίρνεις καλά αποτελέσματα, παίρνεις αυτοπεποίθηση». Ακόμη και ο Κώστας Φορτούνης. Ο μεγάλος άτυχος της σεζόν που Σάββατο βράδυ μετά την πεντάρα επί του Βόλου έλεγε πως «ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστιέται νίκες και μεγάλα σκορ. Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς την Τετάρτη. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας». Και μιας και ο λόγος για τον αρχηγό; «Κάθε μέρα κάνω θεραπείες, το πόδι μου είναι πολύ καλά και περιμένω κι εγώ σιγά – σιγά να επιστρέψω στο γήπεδο». Θυμίζουμε πως ο Κώστας Φορτούνης υποβλήθηκε σε επέμβαση στους χιαστούς τέλη Ιούλη. Η επιστροφή του αναμένεται το… 2020.