Τα πρώτα δείγματα ήρθαν στην Τσεχία απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν. Εκεί, στο μόλις πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη σεζόν, καταλάβαινες πως οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού την εστία τους. Να φύγουν με το μηδέν πίσω και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης η δουλειά θα γινόταν. Αλλωστε, η ποιότητα του Ολυμπιακού από τη μέση και μπροστά ήταν και είναι δεδομένη. Ωστόσο, σε καλοκαιρινά ματς όπως αυτά, η άμυνα συνήθως δίνει τις προκρίσεις.

Από εκείνο το πρώτο παιχνίδι μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός έδωσε πέντε επίσημα παιχνίδια. Ολα κρίσιμα. Ολα «χωρίς αύριο». Σε κάθε ένα ξεχωριστά έπρεπε να πάρει αυτό που θα του επέτρεπε να κοιτάξει τη συνέχεια. Αριστα δέκα. Σε όλα. Εκτός και εντός έδρας. Στα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν σοβαρός, αποτελεσματικός, κυνικός. Αρκούσε να γυρίσει στο Φάληρο με ένα καλό αποτέλεσμα (και με το μηδέν στην άμυνα) για να… καθαρίσει Πλζεν και Μπασακσεχίρ.

Στο κάστρο του, το Γεώργιος Καραϊσκάκης, υποτάχθηκε την Τετάρτη και η ακριβή Κράσνονταρ. Φυσικά πρέπει να περιμένουμε και το δεύτερο παιχνίδι, τον αγώνα ρεβάνς, αλλά η εικόνα μιλά από μόνη της. Οι παίκτες του Μαρτίνς, με έναν κόσμο να παραληρεί, έκαναν μια εμφάνιση που είναι μαγική κι ονειρεμένη, αν σκεφτούμε σε ποιον μήνα βρισκόμαστε και πόσο κρίσιμο είναι το παιχνίδι. Δείτε τα ζευγάρια Τρίτης και Τετάρτης για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Καμία ομάδα δεν έφτασε στα επίπεδα απόδοσης που έπιασε ο Ολυμπιακός.

Στα έξι ζευγάρια, είχαμε τα εξής αποτελέσματα: ΑΠΟΕΛ – Αγιαξ 0-0, Κλουζ – Σλάβια Πράγας 0-1, Λίντσερ – Μπριζ 0-2, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ρόζενμποργκ 2-0, Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-2, Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0. Το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού έκανε αίσθηση, είναι αληθινά σπουδαίο, όπως και η ομάδα που χτίζεται πολύ μεθοδικά…