Μπορεί ο Μίλος Ντέλετιτς να μην έχει βρει ακόμη θέση στα πλάνα τού Μιγκέλ Καρντόσο, όμως σενάριο παραχώρησής του δεν φαίνεται πως τίθεται. Ο σέρβος εξτρέμ θα παραμείνει στην ΑΕΚ και θα προσπαθήσει να πείσει τον προπονητή για τις δυνατότητές του, παρά τα σενάρια που αναπτύχθηκαν τελευταία. Η αλήθεια είναι πως η Ενωση δέχθηκε κρούσεις για τον Ντέλετιτς από ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Ομως η απόφαση της ομάδας και του παίκτη είναι ο σέρβος εξτρέμ να παραμείνει… αμετάθετος στα Σπάτα. Γι’ αυτό και θέμα δανεισμού του δεν δείχνει πιθανό να προκύψει.

Η αλλαγή, της αλλαγής, ω αλλαγή!

Bιάστηκε, κατά τα ειωθότα, το Ρέθυμνο να κλείσει τους ξένους παίκτες του εν όψει της νέας σεζόν και τώρα βιάζεται να τους αλλάξει!

Δίκην déjà vu από πέρυσι, οι Κρητικοί βιώνουν το έργο «η αλλαγή, της αλλαγής, ω αλλαγή», καθώς ενάμιση μήνα προτού αρχίσει το πρωτάθλημα έχουν προβεί σε δύο από δαύτες: στην αρχή επελέγη ο (άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ) Μπράντον Τέιλορ, τον οποίο, λόγω τραυματισμού, αντικατέστησε ο Βίτο Μπράουν, που και αυτός για τον ίδιο λόγο μέριασε για να διαβεί ο Ραμόν Χάρις!

Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ, που αποφοίτησε από το Κεντάκι, είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς τις προηγούμενες δύο σεζόν αγωνίστηκε πρώτα στον Κολοσσό Ρόδου και εν συνεχεία στον Αρη, οπότε ξέρει τα κατατόπια…

Ο Γιάννης για τον Γιάννη…

N’ αγιάσει το στόμα του Γιάννη Μπουρούση γι’ αυτά που είπε προχθές το βράδυ, σχολιάζοντας την εικόνα της Εθνικής, και δη την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Πρέπει να τον ηρεμήσουμε, να τον αποφορτίσουμε και να μην τον ζαλίζουμε» τόνισε ο μπαρουτοκαπνισμένος αρχηγός της ελληνικής ομάδας, και ο νοών νοείτω…

Εδώ δεν τίθεται ζήτημα για το τι τάχα εννοούσε ο ποιητής! Από τη στιγμή που ο ΜVP του ΝΒΑ είναι το βαρόμετρο της ελληνικής ομάδας, ασφαλώς η βασικότερη προτεραιότητα όλων είναι να τον απαλλάξει, όσο αυτό είναι εφικτό, από την πίεση, το άγχος και το βάρος της μεγάλης ευθύνης.

Τα υπόλοιπα, λέω εγώ τώρα, θα έρθουν μόνα τους.

Η πατρίς ευγνωμονούσα!

Tα καλά να λέγονται. Και να σχολιάζονται και να επαινούνται, βεβαίως.

Ηταν όντως (όχι απλώς καλή, αλλά) εξαιρετική η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να βραβεύσει πριν από την έναρξη του προχθεσινού αγώνα με τη Σερβία στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τους παίκτες που έβαλαν πλάτη για να προκριθεί η Εθνική μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η δική τους συμβολή υπήρξε η εκ των ων ουκ άνευ συνθήκη για να μπορεί η ελληνική ομάδα να σουλατσάρει στον δρόμο του μεταξιού. Αυτούς τους ήρωες των… παραθύρων τίμησε η ΕΟΚ και εδώ πράγματι ισχύει αυτό που λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Φορλάν

Ο Ντιέγκο Φορλάν θέλησε να κάνει έναν απολογισμό της καριέρας του μιλώντας στη «Mirror» και εκτός των άλλων ρωτήθηκε για κάποιους από τους παλιούς συμπαίκτες του.  

Το ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φορλάν ξεκαθάρισε ότι ο πορτογάλος σταρ είναι από τους παίκτες που δουλεύουν ασταμάτητα, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει και… κουτσομπολιά.

«Ηταν ιδιαίτερα εγωκεντρικός, ήθελε να είναι μπροστά σε έναν καθρέφτη και να κοιτάζει τον εαυτό του. Αν μπορούσε, θα το έκανε όλη την ημέρα» υποστήριξε ο Φορλάν.