Η Ντόρτμουντ έστειλε ένα ακόμα μήνυμα στην Μπάγερν όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα στη Γερμανία. Μετά τη νίκη της στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Σούπερ Καπ, η ομάδα του Λισιέν Φαβρ είχε εντυπωσιακή πρεμιέρα καθώς συνέτριψε στη Βεστφαλία την Αουγκσμπουργκ 5-1, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ τριάντα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς.

«Ηταν μία έκπληξη για εμάς το προβάδισμα της Αουγκσμπουργκ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό», παραδέχθηκε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ. «Το σημαντικό είναι πως διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας, ισοφαρίσαμε αμέσως και στη συνέχεια κυριαρχήσαμε απόλυτα στο γήπεδο».

Η ουσία είναι πως ο Φαβρ έχει «ζεστό» τον Πάκο Αλκάθερ. Ο ισπανός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ, ενώ έδωσε ασίστ στον Μάρκο Ρόις για άλλο ένα. Γκολ και ασίστ είχε και ο Σάντσο, ενώ σκόραρε και ο Μπραντ. «Είμαστε καλύτεροι από την περσινή σεζόν», είπε ο Αξελ Βίτσελ. «Το γερμανικό πρωτάθλημα όμως δεν είναι εύκολο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε ματς».

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο άρχισε η καριέρα του Τζούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο της Λειψίας. Με πρωταγωνιστή τον Μαρσέλ Σάμπιτζερ (γκολ και τρεις ασίστ), η Λειψία νίκησε 4-0 στο Βερολίνο τη νεοφώτιστη Ουνιόν. Οι οπαδοί των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία πολυεθνικής εταιρείας στη Λειψία, η οποία έχει επενδύσει και σε άλλες ομάδες. Ετσι, παρέμειναν σιωπηλοί για 15 λεπτά και αυτή η διαμαρτυρία είχε τη στήριξη και του προέδρου της ομάδας, Ντερκ Ζίνγκλερ, ο οποίος υποστήριξε πως είναι οδυνηρό για την ομάδα του να δίνει το πρώτο ματς στη μεγάλη κατηγορία με αντίπαλο τη Λειψία.         

Με γκολ του Μάρτιν Χίντερεγκερ στα 35» από την έναρξη του ματς, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε 1-0 τη Χόφενχαϊμ. Ο Κάι Χάβερτζ σκόραρε στο 3-2 της Λεβερκούζεν επί της Πάντερμπορν και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που φτάνει τα 25 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα μετά τον Χορστ Κόπελ.

Ξεκίνημα με ισοπαλία

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μπορεί να πέτυχε δύο γκολ, όμως η Χέρτα απείλησε την Μπάγερν με ήττα καθώς βρέθηκε να προηγείται 2-1 με τους Λουκεμπάκιο και Κρούγιτς. Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, ωστόσο η ομάδα του Βερολίνου κατάφερε να φύγει από την Αλιάντς Αρένα με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). «Δεν αγωνιστήκαμε άσχημα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσουμε το ματς, αλλά η Χέρτα ισοφάρισε με ένα τυχερό γκολ. Γενικά πιστεύω ότι είχαμε ένα καλό παιχνίδι», υποστήριξε ο πολωνός επιθετικός της Μπάγερν.  

Σε άλλα ματς: Βόλφσμπουργκ – Κολωνία 2-1, Βέρντερ Βρέμης – Φορτούνα Ντύσελντορφ 1-3, Φράιμπουργκ – Μάιντς 3-0, Γκλάντμπαχ – Σάλκε 0-0.