ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

BMW: μειωμένα κέρδη λόγω ηλεκτροκίνησης

Το μπαράζ νέων ηλεκτρικών μοντέλων, οι μεγάλες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση και οι νέες τεχνολογίες για την παραγωγή μπαταριών, είναι η βασική αιτία που η BMW παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο του 2019 μειωμένα κέρδη, της τάξης του 20%. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν σε € 2,2 δισ. το β’ τρίμηνο, μιας και θα πρέπει πολύ γρήγορα να επενδύσουν στην κατασκευή οχημάτων με ακόμη χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Νέα μοντέλα από τη Maserati

Με μπαράζ νέων μοντέλων αναμένεται να απαντήσει απέναντι στον ολιγομελή ανταγωνισμό η Maserati. Η ιταλική φίρμα, όπως ένα γνωστό, το 2020 και συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη θα λανσάρει τις ανανεωμένες Maserati Levante, Ghibli και Quattroporte. Αλλα τέσσερα νέα μοντέλα περιμένουμε έως το 2023, μεταξύ αυτών και ένα πολυτελές SUV.

Πιο αεροδυναμικό δεν γίνεται

Τo νέο Opel Corsa που θα λανσαριστεί στην αγορά από το φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε και η φίρμα θα έχει ακόμη πιο βελτιωμένο συντελεστή αεροδυναμικής, χάρη στη νέα σχεδιαστική του φιλοσοφία. Κάτι που σημαίνει ότι επιτυγχάνεται μειωμένη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Με τον συντελεστή οπισθέλκουσα να είναι μόλις 0,29 – το νέο  Corsa  καθίσταται ως ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Μειωμένη παραγωγή για τη Nissan

Μπορεί, φέτος και συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο του 2019 η παραγωγή της Nissan να παρουσιάζεται μειωμένη κατά 10%, όμως, ήδη η φίρμα έχει θέσει ένα φιλόδοξο, μακροπρόσθεσμο σχέδιο ανάπτυξής της, που περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, την τεχνολογία και την αυτόνομη οδήγηση. Να σημειωθεί, ότι το Leaf, το αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο είναι ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.