Αι γενεαί πάσαι του ελληνικού μπάσκετ θα πουν σήμερα στις 15:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, το ύστατο «χαίρε» στον Νίκο Μήλα…

Ο εμβληματικός παίκτης και προπονητής που μεταξύ άλλων οδήγησε από τον πάγκο την ΑΕΚ στο έπος του ’68 έφυγε από τη ζωή προχθές σε ηλικία 91 ετών αφήνοντας μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη στο ελληνικό μπάσκετ.

Ψυχρή απονομή

Επεισοδιακή ήταν η απονομή των μεταλλίων στα 400μ. ελεύθερο ανδρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Γκουανζού. Νικητής ήταν ο Κινέζος Σουν Γιανγκ, ένας κολυμβητής ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση ντόπινγκ, καθώς πέρυσι είχε επεισόδιο με ελεγκτές για το οποίο απαλλάχθηκε μεν από τη διεθνή ομοσπονδία, ωστόσο εκκρεμεί η συζήτηση στο CAS (τον Σεπτέμβριο). Στον χθεσινό τελικό, ο Σουν τερμάτισε δεύτερος, αλλά πήρε το χρυσό μετάλλιο επειδή ακυρώθηκε για αντικανονική εκκίνηση ο Λιθουανός Ντάνας Ράπσις. Ωστόσο, στην απονομή, ο Βρετανός Ντάνκαν Σκοτ μοιράστηκε την τρίτη θέση με τον Ρώσο Μαλιούτιν) αρνήθηκε να χαιρετήσει τον 28χρονο Κινέζο, αλλά και να ανέβει στο βάθρο για την καθιερωμένη φωτογράφιση. Ο Σουν έγινε έξαλλος, καθώς την ίδια αντίδραση είχε την Κυριακή στην απονομή των 200μ. ο Αυστραλός Μακ Χόρτον. Ο Σουν είχε και πάλι νικήσει, αλλά ο Αυστραλός αρνήθηκε να τον χαιρετήσει.      

Οι… χυλόπιτες του Πόποβιτς!

Από άκυρον σε άκυρον πηγαίνει ο Γκρεγκ Πόποβιτς και με… τόσες χυλόπιτες που έχει φάει από παίκτες οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική λίστα της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, στο τέλος δεν θα συμπληρώνει δωδεκάδα!

Ηδη αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Αντονι Ντέιβις, ο Ερικ Γκόρντον, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και ο Ζάιον Γουίλιαμσον, ενώ χθες ήταν η σειρά του Ντέιμιαν Λίλαρντ και του ΝτερΜαρ ντε Ρόζαν να πουν no στον εκλέκτορα της Team USA.

O «Pop» κάλεσε εξ εφέδρων που λένε τον Μάρκους Σμαρτ και τον Τζέιλεν Μπράουν. Παράλληλα έφτιαξε μια καινούργια λίστα με παίκτες οι οποίοι δεν είχαν κληθεί στην αρχή για να τους έχει… κάβα, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αρνήσεις. Σε αυτήν ανήκουν πλέον ο Ντ’ Αντζελο Ράσελ, ο Ααρον Γκόρντον, ο Μάικ Κόνλεϊ, ο Θαντέους Γιανγκ, ο Τζούλιους Ραντλ και ο Τζος Ρίτσαρντσον.

Ιδού και το γήπεδο!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα έλεγε ο Αίσωπος στον μύθο του «Ανήρ κομπαστής», αλλά ο Κολοσσός έχει το δικαίωμα να παραποιήσει τη αποφθεγματική ρήση…

Ιδού, λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το γήπεδο!

Δεν εννοώ το Βενετόκλειο, όπου στεγαζόταν μέχρι τώρα η ομάδα αλλά το χωρητικότητος 1.300 θεατών Δημοτικό γήπεδο Καλλιθέας το οποίο βρίσκεται στο Φαληράκι και θα αποτελέσει την καινούργια στέγη των Ροδιτών. Μέχρι τώρα η μοναδική ομάδα που το χρησιμοποίησε ήταν η ΑΕ Καλλιθέας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τώρα μετακομίζει εκεί ο Κολοσσός, έχοντας σώσει την παρτίδα της Basket League μετά τη σύμπραξη/συγχώνευσή του με τον Χολαργό.

Καλορίζικο λοιπόν!

Το μάθημα του Γιάννη

O παθός μαθός, κατά πώς λένε και αυτή την παροιμιώδη έκφραση έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έδωσε κιόλας το σύνθημα ενόψει της νέας σεζόν του…

«Μάθαμε από τα λάθη μας στους περυσινούς τελικούς της Ανατολής με τους Ράπτορς, θα τα διορθώσουμε, θα επιστρέψουμε δριμύτεροι και πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο» τόνισε ο ΜVP του ΝΒΑ, σε συνέντευξή του στο ESPN. Ο έλληνας σούπερ σταρ δεν άφησε ασχολίαστη και την προσθήκη του αδερφού του στους Μπακς. «Θα προσθέσει ενέργεια στην ομάδα και αισθάνομαι πολύ όμορφα που θα τον έχω μαζί μου».