Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν χθες το μεσημέρι στους κατοίκους της Ραφήνας, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκόφυτη έκταση, έναν χρόνο μετά τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο 102 πολιτών.

Ταυτόχρονα, όμως, μεγάλο προβληματισμό στις Αρχές προκαλεί το γεγονός ότι μόλις έξι λεπτά αργότερα ξέσπασε και δεύτερο πύρινο μέτωπο σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στον Βαρνάβα. Το αποτέλεσμα ήταν οι δυνάμεις πυρόσβεσης να βρεθούν αντιμέτωπες με δύο φωτιές και να υπάρχει κίνδυνος διάσπασης δυνάμεων. Η εκδήλωση ταυτόχρονα των δύο πυρκαγιών προκαλεί ερωτήματα και ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διεξάγει έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασαν αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αυτή τη φορά μετά τις τραγικές εμπειρίες της περσινής χρονιάς, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, τόσο σε επίγειες δυνάμεις όσο και σε εναέρια μέσα ήταν δυναμική, οργανωμένη και στοχευμένη. Η φωτιά στον Βαρνάβα λίγο αργότερα οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο. Γρήγορα οριοθετήθηκε και το επικίνδυνο μέτωπο στη Ραφήνα, χωρίς να προκληθούν καταστροφές σε περιουσίες. Στην περιοχή, ωστόσο, παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ ισχυρές δυνάμεις για την περιφρούρηση της φωτιάς από τυχόν αναζωπυρώσεις.