Στην επίσπευση της μελέτης του Ειδικού Χωροταξικού για τις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές περιοχές του περασμένου καλοκαιριού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας της ΚΕΔΕ και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας από τους φυσικούς κίνδυνους και την κλιματική αλλαγή.

Ο Ευθύμιος Μπακογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προγραμματική συνεργασία (που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προκειμένου να εκπονηθεί ένα πρότυπο σχέδιο – με τη μορφή του ΕΧΣ για την περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές.

Οπως είπε, η ειδική διαδικασία διασφαλίζει την ταχύτητα, ενώ η εμπλοκή του ΤΕΕ την επιστημονικά ορθή προσέγγιση. «Σκοπός του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να τρέξουμε όλες τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουμε τη μελέτη και τις απαραίτητες εγκρίσεις σε άμεσο χρόνο που θα επιτρέψει να ληφθούν θεσμικά μέτρα σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα» τόνισε χαρακτηριστικά.