Δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση η συμφωνία με τον Νέλσον Ολιβέιρα και χρειάστηκε αρκετό… άγχος από πλευράς των ανθρώπων της ΑΕΚ προκειμένου να πείσουν τον Πορτογάλο να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφεραν. Συνέβη αυτό το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά νωρίτερα ο παίκτης είχε περάσει από… κόσκινο τα πάντα. Και η παρουσία του εδώ χωρίς τη σύζυγό του έδειξε ότι θα είναι σκληρό καρύδι, όπως και αποδείχτηκε. Τέλος καλό, όλα καλά όμως για την ΑΕΚ, με τον παίκτη να πηγαίνει χθες στα Σπάτα και να πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο 27χρονος επιθετικός θα αργήσει να παίξει, καθώς θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να μπει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς.

Χωρίς πίεση

Μετά το deal με τον Πορτογάλο, η ΑΕΚ βάζει πλώρη για τις τελευταίες μεταγραφικές… πινελιές. Δίχως το άγχος των προηγούμενων ημερών, χωρίς έξτρα πίεση και με μια κλήρωση ευνοϊκή αφού θα βρεθεί απέναντι σε μία εκ των Χόνβεντ ή Κραϊόβα, ο Καρντόσο περιμένει να έρθει πλέον ένας κεντρικός αμυντικός για να κλείσει επί της ουσίας όλες τις βασικές του ανάγκες. Στην «Ενωση» θέλουν να πάρουν παίκτη μονάχα σε περίπτωση που βρουν κάτι πραγματικά εξαιρετικό και πολύ ποιοτικό και γι’ αυτό δεν πρόκειται να κάνουν την παραμικρή βιαστική κίνηση.

Ο Νίκος Λυπερόπουλος έχει ορισμένα ονόματα παικτών στο μπλοκάκι, για τους οποίους απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το να είναι αριστεροπόδαροι, με τον έλληνα τεχνικό διευθυντή να κρατά στάση αναμονής μέχρι να βρει κάτι το εξαιρετικό τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.