Αρέσει αυτός ο ΠΑΟΚ. Ναι, μεν είναι ακόμη αρχή, ωστόσο τα δείγματα είναι θετικά για την ομάδα που χτίζει ο Αμπελ Φερέιρα. Μολονότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι κινήσεις, υπάρχει ένα ξεκάθαρο δείγμα για το πώς σκέφτεται την ενδεκάδα και τον τρόπο παιχνιδιού της ο πορτογάλος προπονητής.

Συμπεράσματα από το φιλικό του Σαββάτου και το ευρύ 4-0 απέναντι στη σαφώς πιο έτοιμη καθόσον αρχίζουν νωρίτερα οι υποχρεώσεις της, Σεντ Τρούιντεν; Ο Φερέιρα φαίνεται να έχει κατασταλάξει στο αρχικό σχήμα, τουλάχιστον σε αυτό που θα βασιστεί για τα πρώτα ματς της Ευρώπης. Και δεύτερον, είδαμε ένα στυλ παιχνδιού που ελάχιστα παρέπεμπε σε αυτό του Λουτσέσκου. Αρκετό τρέξιμο για την εποχή, προσπάθεια να κυριαρχήσει η ομάδα στο γήπεδο και να αναλαμβάνει συχνά επιθετικές πρωτοβουλίες. Την ίδια στιγμή, ο Φερέιρα ήταν όρθιος και έδινε συνεχείς οδηγίες, σαφέστατα να απαιτεί το μέγιστο δυνατό από τους παίκτες του.

Το 1-0 σημειώθηκε από τον Μπίσεσβαρ στο 12′ και το 2-0 ήρθε από τον Ντάγκλας Αουγκούστο με ωραίο πλασέ στο 20′. Ο Ζαμπά έκανε το 3-0 στο 48′ και ο Ενρίκε το τελικό 4-0 στο 82′.

Ο Φερέιρα χρησιμοποίησε τους: Πασχαλάκη (61′ Μελίσσα), Σοάρες, Κρέσπο (61′ Χατζηισαΐα), Βαρέλα (61′ Ινγκασον), Μάτος (61′ Μιχαηλίδη), Ντάγκλας (61′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (61′ Κάτσε), Μπίσεσβαρ (46′ Λημνιό), Ζαμπά (61′ Ενρίκε), Πέλκα (61′ Στοχ), Ακπομ (61′ Σβιντέρσκι).

«Ποδοσφαιριστές – νικητές»

«Είμαστε στον σωστό δρόμο, το σημαντικότερο ήταν πως κρατήσαμε το μηδέν. Πρέπει να παθιαζόμαστε με τις άμυνές μας και να πανηγυρίζουμε μια σωστή απόκρουση, όπως και τα γκολ. Εχω δυνατούς ποδοσφαιριστές με πνεύμα νικητή. Δεν υπάρχουν γι’ αυτούς φιλικά ματς, αλλά παιχνίδια που θέλουν να νικήσουν», τόνισε μετά το παιχνίδι με τη βελγική ομάδα, ο Αμπελ Φερέιρα. Φυσικά, μάλλον ήταν αδύνατο να μην αναφερθεί στο μεταγραφικό κομμάτι που απασχολεί τους πάντες: «Δεν έχω κάτι νεότερο για τον οποιονδήποτε. Είμαι εδώ στην Ολλανδία αφοσιωμένος στην ομάδα που πρέπει να δημιουργήσω. Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα φτιάξουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές – νικητές κάνουν την καλή ομάδα, όχι οι ακριβοί. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και στο εσωτερικό, γι’ αυτό λέω ότι ζητώ δύο ισάξιους σε κάθε θέση. Θέλω να εναλλάσσω τους επιθετικούς, επιδιώκω με τις αλλαγές να μπερδεύουμε τον αντίπαλο. Οσο για τη θέση κάθε παίκτη, αν χρειαστεί να θυσιάσω κάποιον αναφορετικά με τη θέση του, σίγουρα θα το κάνω». Το τελευταίο, προφανώς, το είπε ο κόουτς επειδή στα δικά του μάτια ο Ελ Καντουρί παίζει περισσότερο ως «8άρι».

Με δεδομένο ότι η κουβέντα περιστρέφεται στις μεταγραφές, να τονιστούν τα ακόλουθα: ο Μπράνταριτς παραμένει στο «κόλπο» και όπως αναφέρουν πηγές από την Ιταλία, για τον κροάτη χαφ ανέβηκε η προσφορά του ΠΑΟΚ στην Κάλιαρι και ήδη δίνει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Στο συν ότι στην Τούμπα έχουν το «ναι» του μέσου.

Για τον Φάμπιο Κοεντράο, ήρθε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ τον υποδέχθηκε ιδιαίτερα ζεστά. Μάλιστα, στον πορτογάλο αριστερό μπακ – χαφ έδειξαν και κάποια από τα σπίτια που είναι διαθέσιμα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Μίλησαν για συμβόλαιο δύο ετών, η ετήσια αμοιβή του θα αγγίζει τις 800.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους και μένει η οριστική του απάντηση. Γιατί ο Κοεντράο έφυγε δίχως να υπογράψει και ζήτησε λίγα 24ωρα προθεσμία ώστε να συζητήσει τα πάντα με τους δικούς του.

n Ο Στέλιος Κίτσιου λέει «αντίο» στον ΠΑΟΚ ύστερα από 12 χρόνια! Ο Δικέφαλος συμφώνησε να παραχωρήσει τον ηλικίας 26 ετών μπακ χαφ στην Ανκαραγκουτσού έναντι 300.000 ευρώ.