Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε 13-7 το Καζακστάν και πλέον περιμένει αύριο την Κίνα, στο χιαστί παιχνίδι για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Γκουανζού.

«Τώρα αρχίζει η διοργάνωση για μας. Πήραμε τον δύσκολο δρόμο, αφού δεν καταφέραμε να νικήσουμε την Ισπανία. Διαπιστώνουμε ότι έχουμε πολύ άσχημες επιθετικές επιλογές. Με το Καζακστάν δεν είχαμε πρόβλημα, ωστόσο με την Ισπανία μας κόστισε και θα πρέπει να βελτιωθούμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, να διαβάσουμε καλύτερα και την κόντρα, όταν υπάρχει, αλλά και την επίθεση 6 εναντίον 6. Επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι και πρέπει το Σάββατο η ομάδα να είναι έτοιμη» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μολφέσης.

«Αγωνιστήκαμε συντηρητικά προκειμένου να κρατήσουμε δυνάμεις για το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι νοκάουτ και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο και η ψυχολογία, οπότε επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι η ήττα από την Ισπανία μάς έριξε την ψυχολογία, καθώς η απόδοσή μας δεν ήταν καθόλου καλή»  πρόσθεσε η Ελευθερία Πλευρίτου.   

Τα γκολ της ελληνικής ομάδας σημείωσαν: Ξενάκη 3, Ειρ. Νίνου, Ελευθεριάδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη από 2, Αβραμίδου, Κώτσια.

Πλατανιώτη και Παπάζογλου πήραν την 9η θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο, συγκεντρώνοντας 87.3333 βαθμούς. Επίσης, η ομάδα του κόμπο προκρίθηκε στον τελικό με την 6η θέση, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 88.1333 βαθμούς.