Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει διπλό στόχο. Από τη μια είναι η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και από την άλλη η ανάδειξη της χώρας μας σε σημαντικό επενδυτικό προορισμό.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες του σήμερα, με ορίζοντα το αύριο που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Εχοντας πλήρη επίγνωση των νέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία και την οικονομία, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής μας, σε όλα τα αναγκαία μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους Ελληνες να χαμογελάσουν ξανά. Δεν υποσχόμαστε στους πολίτες τίποτε που να μην μπορούμε να το υλοποιήσουμε, αντιθέτως έχουμε μια ξεκάθαρη και ρεαλιστική ατζέντα για την Οικονομία, την Ασφάλεια, την Υγεία, την Παιδεία.

Το «κλειδί» του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, είναι η ισχυρή ανάπτυξη, που θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Το σχέδιό μας για τη δρομολόγηση των σχετικών επενδύσεων μέχρι το 2023 είναι έτοιμο, το ενδιαφέρον για τομείς όπως τουρισμός, realestate, ενέργεια και βιοµηχανία είναι αυξημένο, ενώ οι νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν εκτιμάμε ότι θα ξεπεράσουν τις 200.000. Μόνο στην εκλογική μου περιφέρεια, τον Νότιο Τομέα της Αθήνας, μόλις ξεμπλοκάρουμε την επένδυση του Ελληνικού, θα ανοίξουν 50.000 θέσεις καταρτισμένου και τεχνικού προσωπικού που ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του τις στέρησαν από την κοινωνία.

Τα τρία μέτρα που έχουμε θέσει σε άμεση κυβερνητική προτεραιότητα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι:

1. Μείωση φόρων και εισφορών και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τους επιχειρηματίες.

2. Αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην προσέλκυση επενδυτών. Η ρητή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «τα περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν» αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προθέσεις μας.

3. Σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας, μέσω της αξιοποίησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ και της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε συνειδητά να ενοχοποιήσει κάθε τι που σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα και να εφαρμόσει την αδιέξοδη πολιτική των επιδομάτων, απομυζώντας τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων και αποδεκατίζοντας τη μεσαία τάξη. Ηρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό.

Οσο πιο καθαρή είναι η λαϊκή εντολή που θα λάβει από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο συντομότερα θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μιζέρια και να την οδηγήσουμε στην ισχυρή ανάπτυξη και την οικονομική αυτοδυναμία.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι ψηφοφόροι, πέρα από κόμματα και χρώματα, είναι ότι στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την αυτοδυναμία της Ελλάδας.

Ο Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης είναι οικονομολόγος