Σε λιγότερες από δύο εβδομάδες ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την κυβέρνηση που θα αναλάβει να οδηγήσει τον τόπο στη νέα εποχή που ξεκίνησε μετά την έξοδο από τη σχεδόν δεκαετή επιτροπεία.

Το 2010 κατέρρευσε δραματικά ο μύθος της «ισχυρής Ελλάδας» που καλλιέργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η χώρα βυθίστηκε σε μια πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.

Τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015, ο λαός ανέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ την ιστορική αποστολή να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από τα Μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Και το πετύχαμε.

Η ελληνική οικονομία έχει επανέλθει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, η ανεργία αποκλιμακώνεται, η αξιοπιστία των στοιχείων δεν αμφισβητείται από κανέναν, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η επιλογή της 7ης Ιουλίου έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: είναι επιλογή ανάμεσα σε δύο προγράμματα διακυβέρνησης που έχουν έναν κοινό διακηρυγμένο στόχο: την ανάπτυξη.

Μόνο που ο δρόμος της ΝΔ όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε πραγματική ανάπτυξη, αλλά θα ανατροφοδοτήσει όλες τις παθογένειες που οδήγησαν στην πολιτική επιλογή των Μνημονίων.

Γιατί αυτό που υπόσχεται στην πραγματικότητα η ΝΔ είναι η γνωστή και δοκιμασμένη νεοφιλελεύθερη συνταγή της κατεδάφισης του δημόσιου και του κοινωνικού τομέα της Οικονομίας προς όφελος ενός νεφελώδους ως προς τα όρια, τις πραγματικές παραγωγικές δυνατότητες και την εξαγωγική δυναμική «ιδιωτικού» τομέα.

Ο κύριος Μητσοτάκης έχει δώσει ήδη ξεκάθαρα δείγματα γραφής για το πώς εννοεί αυτό τον «ιδιωτικό» τομέα: επαναφορά καθεστώτος Μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις, απόσυρση των κρατικού ελέγχου από τον ελεγκτικό του ρόλο, επιβράβευση της φοροδιαφυγής και της παρανομίας, κατάργηση στην πράξη της διαφάνειας και του ανταγωνισμού, υποκατάσταση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τους ξένους ολιγοπωλιακούς ομίλους.

Η «συνταγή» Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε δραματική συρρίκνωση τα ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα της πλειονότητας των πολιτών, θα υπονομεύσει κάθε δυνατότητα υγιών επενδύσεων, θα ενισχύσει την παραοικονομία στερώντας πολύτιμους πόρους από τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης και θα τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή που αποτέλεσε κορυφαία επιλογή μας – αν και πράγματι δεν δώσαμε όση προσοχή έπρεπε στις ανάγκες πολλών συμπολιτών μας που νιώθουν δικαιολογημένα πως σήκωσαν δυσανάλογα βάρη για την περιφρούρησή της.

Αν ο λαός επιλέξει στις 7 Ιουλίου αυτά που προτείνει ο κύριος Μητσοτάκης, επιλέγει με μαθηματική βεβαιότητα ένα νέο Μνημόνιο. Εμείς δίνουμε τη μάχη για να μη συμβεί αυτό, για να μη γυρίσει ο τόπος στο χθες.

Αλλά να συνεχίσει τη θετική πορεία προς μια νέα εποχή δίκαιης ανάπτυξης και διεύρυνσης των δημοκρατικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Αυτή την πορεία εγγυάται το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη νέα τετραετία που ζητάμε από τον ελληνικό λαό, ο βασικός στόχος της διακυβέρνησης θα είναι η ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων της ιδιωτικής, της δημόσιας και της κοινωνικής Οικονομίας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στη νεανική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τους δυναμικούς κλάδους της ναυτιλίας, των μεταφορών, της ενέργειας και του τουρισμού.

Η ΝΔ κι ο κ. Μητσοτάκης θέλουν να γυρίσουμε πίσω στις αποτυχημένες συνταγές του 2012-2015. Εμείς κοιτάμε μπροστά για μια άλλη Ελλάδα, για ένα καλύτερο αύριο στο οποίο θα συμμετέχουν όλες και όλοι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες.

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης