Φτωχοποιημένος ο ελληνικός λαός προσέρχεται στις κάλπες την 7η Ιουλίου ακούγοντας τους διεκδικούντες την ψήφο του να του ζητούν:

Η ΝΔ όχι μόνο πρωτιά, αλλά και αυτοδυναμία και μάλιστα ισχυρή, αλλιώς στις 15 Αυγούστου θα μας αλλάξει τη γιορτή της Παναγίας και θα την κάνει γιορτή της κάλπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι ζητάει να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να ανατρέψει τις 9 μονάδες της διαφοράς του με τη ΝΔ, γιατί αλλιώς θα επιστρέψουμε στο χάος και την καταστροφή των Μνημονίων (αλήθεια τώρα πού είμαστε;).

Λοιποί δορυφόροι, που όμως σήκωσαν το χέρι τους και ψήφισαν τα Μνημόνια -μερικοί δε, πρωταγωνίστησαν κιόλας – μας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα αφήσουν τον τόπο ακυβέρνητο και θα μας κάνουν τη χάρη – αν χρειαστεί – να βοηθήσουν να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Σε αυτό το κάδρο ευτυχώς δεν υπάρχει το ΚΚΕ.

Γι’ αυτό είναι μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω στα ψηφοδέλτιά του στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Γιατί από το ΚΚΕ όχι μόνο ακούμε την αλήθεια που έρχεται να «κουμπώσει» με αυτό που ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι άνθρωποι, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, αλλά σταθερά και επίμονα οργανώνει την αντίσταση στη λεηλασία κάθε δικαιώματος.

Ας σκεφτούμε λοιπόν – όποιος τελικά και να επικρατήσει εκ των δύο μονομάχων στις εκλογές – θα αλλάξει κάτι στη ζωή των πολλών; Θα αλλάξουν οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα από τα Μνημόνια που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – Βαρουφάκης και λοιποί «σωτήρες»; Θα αλλάξει το όργιο αδικίας στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που πρέπει να ζήσουν με 300 και 350 ευρώ, στη δραματική κατάσταση των ανέργων ή των νέων, ειδικά των επιστημόνων, που έχουν σκορπιστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για μια θέση εργασίας;

Στον χώρο της Υγείας τι θα γίνει στις 8 Ιουλίου, όταν υπάρχει ανάγκη για νοσηλεία, όταν ένας άνθρωπος χρειαστεί Εντατική, όταν η αναμονή στα επείγοντα φτάνει και τις 10 ώρες, όταν η ανθρώπινη ζωή μοιάζει να στηρίζεται στη μεγαλοσύνη του Κυρίου «που πρέπει να βάλει το χέρι του» και όχι σε οργανωμένη κρατική, δωρεάν ιατρική φροντίδα για όλους;

Το μέτρο του πολιτισμού μας, αλλά και το κριτήριο για την ψήφο μας, θα μπορούσε να είναι ένα και μόνο γεγονός, τραγικό και συνταρακτικό που επιβεβαιώνει την αγριότητα του συστήματος που υποστηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ότι άνθρωποι βαριά άρρωστοι στην Ελλάδα του 2019, για να βρουν τα φάρμακά τους γυρίζουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής αυτοί ή οι συγγενείς τους, γιατί εκεί μπορεί να στηρίζεται η επιβίωσή τους για λίγες ακόμη εβδομάδες. Ετσι «για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο» όπως γράφει ο κομμουνιστής ποιητής Ναζίμ Χικμέτ, είναι αυτοί οι άνθρωποι που τους μποδίζουν να ζήσουν.

Η στήριξη στο ΚΚΕ, λοιπόν, είναι η στήριξη στην ουσία της ελπίδας που έχει αυτός ο λαός να αλλάξει τη μοίρα που του επιβάλλουν και δεν είναι η δική του μοίρα, αλλά η επιδίωξη των πολυεθνικών, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους. Η δύναμη του ΚΚΕ θα είναι η αυριανή δύναμη του λαού για να αντιπαλέψει ό,τι του ρημάζει τη ζωή. Και τέλος να θυμίσουμε ότι κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ. Ολα κατακτήθηκαν με σκληρό αγώνα και σ΄ αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ ήταν πάντα εμψυχωτής και στην πρώτη γραμμή μέσα και έξω απ΄ τη Βουλή.

O Απόστολος Ντίνος είναι γιατρός, ειδικός παθολόγος