Η μεσαία τάξη δέχθηκε ισχυρό πλήγμα στα εισοδήματά της από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της αύξησης της φορολογίας και  των ασφαλιστικών εισφορών. Η ΝΔ έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμά της για τη στήριξη τόσο της μεσαίας τάξης όσο και των άλλων κοινωνικών ομάδων. Οι περισσότεροι έλληνες πολίτες λύγισαν από τα φορολογικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, από τους μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και από τη δέσμευση της ακίνητης περιουσίας τους.

Σήμερα η μεσαία τάξη συρρικνώνεται καθώς το μερίδιο των ατόμων που ανήκουν στα μεσαία οικονομικά στρώματα έχει μειωθεί ενώ το κόστος διαβίωσης αυξάνεται ταχύτερα από το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Με μαθηματική ακρίβεια τα μεσαία στρώματα οδηγήθηκαν σε οικονομική εξαθλίωση. Το 2008 ο μέσος μισθός ήταν 25% μεγαλύτερος από τη μέση σύνταξη, ενώ το 2017 ήταν σχεδόν ίσος με τη μέση σύνταξη. Κατακόρυφη πτώση κατά 68% κατέγραψαν τα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα και ατομικές επιχειρήσεις. Από 10,8 δισ. ευρώ που ανέρχονταν το 2008 κατέρρευσαν στα 3,4 δισ. ευρώ το 2017. Δεν μπορεί να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλε 29 νέους φόρους και θυμήθηκε τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις τώρα.

Μία ισχυρή και ευημερούσα μεσαία τάξη, όπως ακριβώς αναφέρει και ο ΟΟΣΑ στην τελευταία του έκθεση, είναι ζωτικής σημασίας καθώς είναι αυτή που καταναλώνει και διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υποστήριξη των συστημάτων κοινωνικής προστασίας μέσω των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών της.

Η ΝΔ δεσμεύθηκε για τη μείωση της φορολογίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Επενδύσεις όχι μόνο για τις ξένες επιχειρήσεις αλλά και για τις εγχώριες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η ΝΔ από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας θα φέρει σχέδια νόμου για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ,

τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων αλλά και τον χαμηλό εισαγωγικό συντελεστή για τη φορολογία εισοδήματος, ο οποίος σε συνδυασμό με

τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα αναμένεται

να ανακουφίσει οικονομικά την πλειονότητα των μισθωτών και συνταξιούχων και κυρίως των επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ξεκάθαρο: μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20% (σήμερα είναι 28%). Το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του συντελεστή στο 24% το 2020

και στο 20% το 2021. Παράλληλα

μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5% από 10% από το 2020, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας, αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια, αναστολή του φόρου υπεραξίας, μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%,

από 13% και 24% σήμερα, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με εισαγωγικό συντελεστή 9% και χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.

Αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ για τη φορολογία και κυρίως για την προσέλκυση επενδύσεων εγχώριων και ξένων. Ηρθε η ώρα η χώρα να πάει μπροστά με ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο για να κινηθεί σε τροχιά ανάπτυξης.