Η αυτοδυναμία

των σεντάν

Μπορεί τα SUV να κυριαρχούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της τετράτροχης «ζωής», όμως, μια πρόσφατη έρευνα της Nissan ανατρέπει τα δεδομένα. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το 75% των υποψηφίων οδηγών εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα σεντάν είτε τώρα, είτε στο μέλλον. Μάλιστα στους millenials η αναλογία αυτή γίνεται 8 στους 10.

Στο χρονοντούλαπο

τα πολυμορφικά;

Ποιος να το πίστευε, πριν από μερικά χρόνια, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα πολυμορφικά αυτοκίνητα θα αποτελούσαν είδος προς εξαφάνιση από τις γκάμες των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Ηδη η Ford σταμάτησε εδώ και πολλούς μήνες την παραγωγή του C-Max, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της BMW, τα Active Tourer και Grand Tourer δεν θα έχουν πλέον ζωτικό χώρο στη σύγχρονη γκάμα των Βαυαρών στο εγγύς μέλλον. Ζήτω, λοιπόν, τα SUV!

Φθινοπωρινή η νέα Mercedes-Benz GLA

Στην επικείμενη έκθεση αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη αναμένεται να δούμε τη νέα Mercedes-Benz GLA. Το επιτυχημένο εμπορικά, μικρό SUV των Γερμανών, θα πατάει σε νέα πλατφόρμα ενώ καλείται να αντιμετωπίσει αρκετά δύσκολους αντιπάλους, όπως τη νέα BMW X1, το Audi Q3 και το Volvo XC40.

Ανοιξε τον δρόμο

των ηλεκτρικών

Δέκα χρόνια στην αγορά κλείνει ένα από τα μοντέλα που καθιέρωσαν την κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Είναι το Mitsubishi i-MiEV, το οποίο κατάφερε μέσα σε μια περίπου δεκαετία να πουλήσει 31.000 οχήματα. Διαθέτει μπαταρία 16 kilowatt  με την αυτονομία του να αγγίζει τα 150 – 160 χιλιόμετρα.