Στις 7 Ιουλίου οι έλληνες πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Την τελευταία δεκαετία υπήρξε ένας βίαιος μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και ένας βίαιος μετασχηματισμός της κοινωνικής πραγματικότητας. Στο πεδίο της οικονομίας, οι πολιτικές μετά τη Μεταπολίτευση δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος, ένα κράτος που ενθάρρυνε την πελατειακή σχέση, ένα κράτος όπου ο ελεγκτικός μηχανισμός λειτουργούσε μόνο υποτυπωδώς, έδινε τη δυνατότητα μιας συνειδητής ανομίας και φοροδιαφυγής.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, φτάσαμε στο άλλο άκρο, μιας ασφυκτικής πίεσης που οδηγεί στον φόβο. Θυμίζει το έργο του Μισέλ Φουκό «Επιτήρηση και τιμωρία».

Η απερχόμενη κυβέρνηση πραγματοποίησε μια αναδιανομή του πλούτου. Αφενός εφάρμοσε μια επιδοματική πολιτική που αδρανοποιεί τους πολίτες, δεν έδωσε κίνητρα σε εκείνους που μπορούσαν να εργαστούν, και αφετέρου, στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, αμφισβήτησε και νομοθέτησε εναντίον της παραδοσιακής δομής της οικογένειας, αμφισβήτησε τη φυσιολογική ταυτότητα του φύλου, ακόμη και η παιδική ηλικία βρέθηκε στο στόχαστρο απαξιωτικών πολιτικών, κυρίως με το να εξαναγκάζεται το παιδί να επιλέξει ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και την τρυφερότητα του παιδιού. Δίνοντας το υπόβαθρο εκείνο να αμφισβητεί το ίδιο το παιδί την ταυτότητα του.

Στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τα εθνικά δικαιώματα ακόμη και αυτών που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, αμφισβήτησε την έννοια της εθνικής μας ταυτότητας και την άφησε να καθορίζεται η εξωτερική μας πολιτική από τα συμφέροντα άλλων κρατών.

Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται ότι έχει τις μαγικές λύσεις. Για ποιους; Και με ποιο κόστος;

Η νεοφιλελεύθερη θεωρία της ΝΔ θυμίζει τη θεωρία του Δαρβίνου «οι καλύτεροι θα πετύχουν και θα επιβιώσουν». Το ερώτημα είναι πώς θα επιβιώσουν αυτοί που δεν μπορούν;

Ή το πώς θα δώσουμε κίνητρα σε αυτούς που μπορούν αλλά δεν έχουν τα μέσα; Οταν εξαναγκάζεται ο πολίτης να αγοράζει τα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η υγεία, η παιδεία και η ασφάλιση.

Αυτές οι πολιτικές δημιουργούν δομικές ανισότητες χωρίς να διασφαλίζεται ότι η οικονομική μεγέθυνση θα είναι προς όφελος των πολιτών – μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες έχουν ως σκοπό μόνο το κέρδος.

Διότι με την παγκοσμιοποίηση σήμερα μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα, αύριο στην Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού, όποιος τους δώσει τα περισσότερα.

Για να είναι ανταγωνιστικές, καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, οι μισθοί θα είναι συνδεδεμένοι με την παραγωγικότητα και με μπόνους και ως κίνητρο για μεγαλύτερο μισθό θεωρητικούς μόνο στόχους (μη επιτεύξιμους) και με ευέλικτες μορφές εργασίας.

Η Ενωση Κεντρώων είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εκφράζει το μέτρο και τη λογική με τις σταθερές της θέσεις για την πατρίδα και τους πολίτες.

Η Ενωση Κεντρώων θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της και με την ενισχυμένη εκλογική δύναμη που θα της δώσει ο ελληνικός λαός θα παλέψει για: μια σταθερή εργασία και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, για την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, για τη στήριξη της οικογένειας και την επίλυση του δημογραφικού μας προβλήματος, για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, της μητρότητας, για την ισότητα των φύλων, για τα δικαιώματα του παιδιού, κατά της υιοθεσίας των παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια, για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη διάδοση και διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, για τη διάδοση της ελληνικής μας γλώσσας.

Η Ενωση Κεντρώων θα αγωνιστεί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, μα πάνω από όλα θα αγωνιστεί για την πατρίδα.