Τα πρώτα πρώην πολυτεχνικά ΤΕΙ με 5ετείς σπουδές «φέρνει» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Προκειμένου δε να ολοκληρωθεί το γιγαντιαίων διαστάσεων «δώρο» προς τους εκπροσώπους όλων των ΤΕΙ της χώρας που με συνοπτικές διαδικασίες «πανεπιστημιοποιήθηκαν», τώρα τα πολυτεχνικά τους τμήματα αποκτούν και 5ετείς σπουδές.

Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις με τους εκπροσώπους των Πολυτεχνείων της χώρας που βρίσκονται τώρα στην ίδια «σκηνή» με τα πρώην ΤΕΙ στην επιστημονική τους περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει εντατική αξιολόγηση των δεύτερων πριν περάσουν στον πανεπιστημιακό τομέα.

Ετσι, σε πενταετή (δέκα ακαδημαϊκά εξάμηνα), μετατρέπονται τα οκτώ τμήματα της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Ιδρύματος που προέκυψε απο τη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και η οποία στάλθηκε  ταχύτατα στο Εθνικό Τυπογραφείο. Η δημοσίευσή της αναμένεται μέχρι την Παρασκευή.

Πρόκειται για τα τμήματα: Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Βιοϊατρικής, Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών.

Την απόφαση υπέγραψε απο την πλευρά της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο απερχόμενος πρόεδρός της και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης (ο «αντάρτης» υποψήφιος της ΝΔ στην περιοχή), ο οποίος και ευχαρίστησε χθες για το θέμα τον υπουργό Παιδείας.