«Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να φάμε παγωτό» είπε με στόμφο ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA Μπιορν Βασάλο, ο «specialist» της Διεθνούς Ομοσπονδίας θέλοντας να δείξει με το αυστηρό ύφος του ότι η Διεθνής Ομοσπονδία δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Πάντως παρά την ικανοποίηση από το πώς λειτουργούν και στην ΕΠΟ αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο οι εντολές των ξένων, ο κ. Βασάλο βρήκε και… στραβά.

«Εχουν γίνει αρκετά θετικά, υπάρχει σημαντική πρόοδος αλλά φυσικά υπάρχουν και πράγματα που δεν μας άρεσαν, όπως ο τελικός Κυπέλλου ή η περίπτωση του κ. Τσαχειλίδη», είπε ο Μπιορν Βασάλο χωρίς όμως να δώσει εξηγήσεις, καθώς από την αρχή είχε ξεκαθαριστεί ότι λόγω πιεσμένου προγράμματος δεν θα δεχτεί ερωτήσεις!

Ο Γιάννης Τσαχειλίδης θυμίζουμε είχε αποπεμφθεί άκομψα από την ΚΕΔ / ΕΠΟ λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τον Α’ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Στέργιο Αντωνίου. Η απόλυσή του επικυρώθηκε με 15 ψήφους, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά από τους κ. Αγραφιώτη και Μπαταγιάννη τότε. Υπενθυμίζεται ότι είχε επιστρέψει στην ΚΕΔ πριν από περίπου έναν χρόνο έπειτα από πρόταση του Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος φυσικά και είχε ενοχληθεί από τη συγκεκριμένη εξέλιξη της αποπομπής που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ που είχε διεξαχθεί τότε υπό την παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA.