Τα πλέι οφ με την προηγούμενη μορφή που είχαν δεν έδιναν τίποτα στο κοινό. Μια διοργάνωση που έβρισκε τους παίκτες κουρασμένους, μακριά από το οποιοδήποτε κίνητρο, έπειτα από μια απαιτητική σεζόν και πολλές φορές με ποδοσφαιριστές απογοητευμένους που είχαν χάσει τον στόχο τους. Αρκεί να σκεφτούμε την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή ο οποίος πάλεψε για να κατακτήσει έναν τίτλο πρωταθλήματος, δεν τα κατάφερε και είναι αναγκασμένος να παίξει άλλα έξι παιχνίδια και μάλιστα σε διάστημα 2,5 εβδομάδων, ώστε να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα που απλά θα του χαρίσει μερικές ημέρες ξεκούρασης περισσότερο.

Τα πλέι οφ τα οποία προτείνει η Σούπερ Λίγκα να ισχύσουν από την επόμενη σεζόν είναι μια λύση που θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή και μεγάλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, μπορεί να δώσει ενδιαφέρον που θα κρατήσει από την αρχή έως το τέλος για όλους. Ιδιαίτερα αν τα πλέι οφ πάνε στο 1-6 και στο 7-14, όπως είναι μία από τις προτάσεις. Οι πρώτοι έξι, δηλαδή, να μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και οι οκτώ του «κάτω μέρους» να παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ενα σύστημα με πλέι οφ και πλέι άουτ που πρώτα απ' όλα θα τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού. Που θα κάνει όλες τις ομάδες να τα δίνουν όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, προκειμένου να πετύχουν ένα καλύτερο πλασάρισμα στα «μίνι πρωταθλήματα» που θα ακολουθούν.

Θα φέρει έξτρα έσοδα από τα τηλεοπτικά, θα αναγκάσει τις ομάδες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και θα δώσει ελπίδα ακόμα και στους πιο αδύναμους πως μπορούν να πετύχουν στόχους που υπό άλλες περιιπτώσεις δεν θα μπορούσαν ούτε καν να φανταστούν.