Περισσότερο το θέμα του Σέρτζιο Ολιβέιρα, παρά αυτό της αντικατάστασης του Φερνάντο Βαρέλα, φαίνεται πως… καίει τον ΠΑΟΚ τη συγκεκριμένη περίοδο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ζητήσει την παραμονή του πορτογάλου χαφ, με τις πρώτες προσπάθειες της διοίκησης, πάντως, να πέφτουν στο κενό.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Πορτογάλοι στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Πως η πρώτη πρόταση του ΠΑΟΚ για συνιδιοκτησία του παίκτη δεν βρήκε ανταπόκριση από την Πόρτο και πως ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι εκείνος που θα αποφασίσει, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Και θα το κάνει μετά τον τελικό Κυπέλλου που θα δώσει η ομάδα του.

Στον ΠΑΟΚ μοιάζουν αποφασισμένοι πάντως να παλέψουν την υπόθεση του Ολιβέιρα μιας και θεωρείται βασικό στέλεχος του κορμού και κομβικός στο χτίσιμο της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Εκτός αυτού, αν χαθεί και ο Ολιβέιρα, ο Δικέφαλος θα είναι αναγκασμένος με το… καλημέρα να αναπληρώσει το κενό δύο βασικότατων στελεχών. Του Βαρέλα, που αποχαιρέτησε και του πορτογάλου μέσου. Σε δύο θέσεις πολύ σημαντικές για το χτίσιμο του συνόλου της ομάδας.

Οσον αφορά το θέμα του Βαρέλα, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός φαίνεται πως οδεύει προς την Αλ Αχλί. Το… like που έκανε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου έφερε δεκάδες σχόλια από φίλους της Αλ Αχλί, οι οποίοι τον καλούν να υπογράψει σύντομα συμβόλαιο. Φαίνεται πως αυτή είναι η ομάδα που του… πήρε το μυαλό και του χαρίζει προφανώς ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, αναγκάζοντάς τον να αρνηθεί μια πρόταση που έφτανε στο ένα εκατομμύριο ετησίως από τον ΠΑΟΚ για να ανανεώσει. Στον ΠΑΟΚ δεν βιάζονται για τον αντι-Βαρέλα, αφού υπάρχει και ο Ινγκασον. Είναι δεδομένο ότι ο Ισλανδός θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες πλέον από τον Λουτσέσκου και σίγουρα η προετοιμασία θα είναι και ένα τεστ για εκείνον, για τη θέση δίπλα στον Κρέσπο.

Μουλέν, Κάτσε

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τουρκικά και πολωνικά ΜΜΕ, ο Τιμπό Μουλέν αποχαιρετά την Ανκαραγκιουτσού δεδομένου πως ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε και οι επιτελείς της ομάδας δεν θα προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της ρήτρας αγοράς του. Ο γάλλος μέσος, που δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην τουρκική ομάδα τον περασμένο Αύγουστο, θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, όμως όχι για πολύ. Ο Λουτσέσκου δεν τον έχει στα πλάνα του και είναι σίγουρο πως θα αποχωρήσει εκ νέου, είτε με τη μορφή δανεισμού και πάλι, είτε ως ελεύθερος. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Εργκους Κάτσε. Ο αλβανός χαφ γνωρίζει πως δεν θα πάρει ευκαιρίες και αναζητεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, με προτεραιότητά του να είναι το εξωτερικό.