Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κότερο για να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του. Ενα μέλος της κυβέρνησής του, για να σαγηνεύσει το Χόλιγουντ. Θα υπάρχει πάντα κάποιος λόγος για να επιβιβαστεί κανείς σε ένα κότερο – τον δικό του λόγο θα έχει και έτερος υπουργός που επίσης είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη χλιδή ενός πολυτελούς σκάφους. Αλλά γιατί θα πρέπει να το κάνουν στα κρυφά; Η απάντηση είναι απλή: επειδή οι καταγγέλλοντες τις ελίτ δεν θέλουν να αποκαλυφθεί στα μάτια της κοινής γνώμης πως διαβιούν ως ελίτ.

Επισημάνθηκε από έγκυρα νομικά χείλη πως ο στόχος του Πρωθυπουργού ήταν η παραπλάνηση των πολιτών. Ο στόχος του υφυπουργού που χρησιμοποίησε ιδιωτικό σκάφος ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, εθνικός. Ηταν υπέρ πατρίδος. Αλλά ποιον εθνικό στόχο εξυπηρετεί το ταξίδι και μόνο του υφυπουργού με ιδιωτικό σκάφος ενώ οι ξένοι κινηματογραφικοί παραγωγοί και οι υπάλληλοι του υφυπουργού ταξίδεψαν με πιο συμβατικά μέσα για να ξεναγηθούν στις ομορφιές της χώρας; Κι έπειτα, ποιος κάλυψε τα έξοδα του μοναχικού αυτού ταξιδιού; Ο ίδιος ο υφυπουργός; Το Δημόσιο; Ή ήταν αδήλωτο δώρο όπως στην περίπτωση του Πρωθυπουργού;

Ο Τύπος στις δημοκρατίες αποκαλύπτει και θέτει ερωτήματα εκ μέρους των πολιτών. Στη μεταδημοκρατία της κυβέρνησης αποκρύπτει γεγονότα, υπερασπίζεται τα κυβερνητικά πεπραγμένα και ενοχλείται από τις αποκαλύψεις των άλλων. Αντί να ελέγχει την εξουσία, την προστατεύει. Ακόμη και στα κότερα. Ή μάλλον κυρίως σε αυτά.