Στα τεσσεράμισι χρόνια που έχουν περάσει, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έκανε πράξη το μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης. Η ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη πήρε μια απόφαση που βασίστηκε στη σκληρή συλλογική δουλειά και την αφοσίωση σε έναν βασικό στόχο: να κάνουμε μια νέα αρχή για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Επενδύσαμε στα έργα, τις υποδομές, τις υπηρεσίες, την τεχνολογία, την καινοτομία και τα όνειρα του κάθε πολίτη για να πετύχουμε την αλλαγή. Πετύχαμε πολλά, αλλά η δουλειά μας δεν τελειώνει εδώ. Θέλουμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για περισσότερους.

Σήμερα «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» και το επόμενο μεγάλο μας στοίχημα είναι οι ανεξερεύνητες προοπτικές της Στερεάς Ελλάδας. Πατώντας στις σταθερές βάσεις που έχουμε θέσει ήδη, είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε τη Στερεά της νέας εποχής. Μιας εποχής των ευκαιριών και της προοπτικής για εμάς και τα παιδιά μας. Να δημιουργήσουμε, δηλαδή, αυτές τις συνθήκες που θα τα κρατήσουν στον τόπο τους.

Με βασικούς άξονες τις υποδομές και το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, την περιφερειακή οικονομία, την αγροτική ανάπτυξη, τη δημόσια υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη, την έξυπνη διακυβέρνηση και με καταγεγραμμένες και σαφείς προτεραιότητες για τον κάθε άξονα, θέλουμε να κάνουμε την καθεμία και τον καθένα υπερήφανο πολίτη της Στερεάς Ελλάδας.

Οραματιζόμαστε μια περιφέρεια που θα δημιουργεί τις εξελίξεις, αντί να τις ακολουθεί. Μια περιφέρεια – πρότυπο. Μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, των πιο φρέσκων αναπτυξιακών ιδεών, θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή στρατηγική για το αύριο, καθώς και μια κουλτούρα διαρκούς προόδου για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Με την καλλιέργεια της Στερεάς Κουλτούρας θα διασφαλίσουμε, τελικά, την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς η ευημερία της περιφέρειας και των ανθρώπων της είναι υπόθεση όλων, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, το φύλο, τις κοινωνικές καταβολές, τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Δέσμευσή μας είναι να μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία και τις αρχές μας, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά. Χωρίς να χάνουμε χρόνο. Και με εργαλείο τη συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες. Γιατί θέλουμε να αισθάνονται την περιφέρεια βοηθό στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Εναν βοηθό πρόθυμο να «βάλει πλάτη» σε κάθε δυσκολία.

Αποδείξαμε ότι η μάχη ενάντια στην απραξία δεν είναι παρά μία απόφαση, για όσους θέλουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Σήμερα, βλέπουμε τον καρπό που σπείραμε να ανθίζει μέσα από χειροπιαστά αποτελέσματα, που μας δείχνουν ότι στη Στερεά Ελλάδα ακολουθούμε τον σωστό δρόμο. Εχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά και να στοχεύουμε ψηλά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Επιμένουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας!