Γεννήθηκα, μεγάλωσα, εργάζομαι και ζω στον Πειραιά. Πέρασα τα παιδικά, εφηβικά και ακαδημαϊκά μου χρόνια στα Μανιάτικα και την Αγιά Σοφιά. Μετά τις σπουδές μου στην Ιατρική Αθηνών, στην ειδικότητα εργάσθηκα στο «Μεταξά» και ζούσα στην Πειραϊκή. Από το 2000 κατοικώ και έχω το ιατρείο μου στην Καστέλλα στη Βασιλέως Παύλου, στη Σχιστή.

Δέκα χρόνια στο βόλεϊ του Εθνικού Πειραιά, Θεμιστόκλειο και Παπαστράτειο. Ολη μου τη ζωή Ολυμπιακός και Καραϊσκάκη.

Εχω μια πόλη στην καρδιά μου. Είμαι περήφανος για την ιστορία της. Θυμάμαι και αναπολώ, πολλές φορές, τις φωτεινές στιγμές της. Την έχω ζήσει όλη μου τη ζωή. Ξέρω τις δυνατότητές της, αλλά και βιώνω τις αδυναμίες της. Τη βλέπω πληγωμένη, αλλά να βγαίνει σιγά-σιγά με αγώνα από την εγκατάλειψη. Αφουγκράζομαι με προσοχή τους προβληματισμούς και τα «γιατί» των ανθρώπων της, των συγγενών μου, των συμπατριωτών μου Μανιατών, των γειτόνων μου, των φίλων μου, των συμμαθητών μου, των συμπαικτών μου και των συμμαχητών μου στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, των συναδέλφων μου και των συνεργατών μου, που μαζί φτιάξαμε την κλινική «Ρέα».

Εχω ένα όνειρο για αυτήν την πόλη. Την έχω ονειρευτεί στην προοπτική της καθαρή, γαλάζια και πράσινη, με το κόκκινο στολίδι της, ασφαλή, φιλική, σύγχρονη και φωτεινή. Το όραμά μου αυτό εκφράστηκε μέσα από τη δημιουργία του «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ». Στήριξα από την πρώτη στιγμή τη δυναμική πρωτοβουλία του Μώραλη και του Μαρινάκη. Τώρα όλοι βλέπουν ότι ο Πειραιάς αλλάζει και βελτιώνεται παντού. Σημαντικό είναι ότι με την ΟΧΕ απέκτησε χρηματοδοτημένο αναπτυξιακό σχέδιο για να αλλάξει, να ζωντανέψει και να πάρει τη θέση που του αξίζει. Βήμα-βήμα, με δουλειά και μεθοδικότητα, βάζουμε τη λειτουργία του Δήμου στην κανονικότητα, ώστε τα αυτονόητα και η καθημερινότητα να λειτουργήσουν ευπρεπώς, αλλά και να προσαρμοστεί στην εξέλιξη που έρχεται. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ακόμα δεν δηλώνουμε ικανοποιημένοι από την εικόνα της πόλης μας, όμως η σελίδα γύρισε οριστικά και έχουμε μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, όπως διαπιστώνουν όλοι οι συμπολίτες μας καθημερινά.

Θα είμαι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ώστε να μπορέσω να συνδράμω στη μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης αυτού του οράματος και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η εφαρμογή του ολοκληρωμένου σχεδιασμού μας να γίνει πραγματικότητα.

Με τον Πειραιά στο μυαλό και στην καρδιά μας προχωράμε στη νέα εποχή.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καλυτερέψουμε την ζωή στην πόλη μας.

Δεν περισσεύει κανείς. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος είναι μαιευτήρας γυναικολόγος, διευθυντής Μονάδας Εξωσωματικής «Ρέα», αντιπρόεδρος διοικητικού συμβουλίου κλινικής «Ρέα», δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και εντεταλμένος για Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων