Δεν έχουν ολοκληρωθεί καλά – καλά οι ημιτελικοί του κυπέλλου Ελλάδος και ήδη ζούμε σε ρυθμούς τελικού. Με τις πληροφορίες να μας δείχνουν και πάλι πως για πολλοστή φορά θα επικρατήσει η λογική του… παραλόγου. Από χθες άρχισε να λέγεται πως υπάρχουν σκέψεις για τελικό κεκλεισμένων των θυρών.

Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε πως η Αστυνομία ζητεί συρματόπλεγμα τύπου «ΝΑΤΟ» στην τάφρο και επίσης αγκαθωτά σύρματα. Φυσικά, όλοι έχουν στο μυαλό τους έναν τελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, αφού σε διαφορετική περίπτωση τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ισχύσει. Ομως, για να δούμε κάποιον άλλον τελικό χρειάζεται κάτι που μάλλον θα ισοδυναμεί με δυνατή έκπληξη!

Περίπου είκοσι μέρες πριν από τον τελικό, η κατάσταση άρχισε ήδη να θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές. Πού θα τον ορίσουμε, πώς  θα τον διοργανώσουμε, πώς θα διασφαλιστούμε, αν και πόσα εισιτήρια θα πάρουν οι δύο ομάδες. Και η Αστυνομία πάντα σε πρώτο πλάνο. Οπως συμβαίνει συχνά πυκνά σε τέτοιες περιπτώσεις. Περισσότερο κοιτάζουμε τις προετοιμασίες της Αστυνομίας, παρά των προπονητών. Περισσότερο μας ενδιαφέρει να κυλήσουν όλα ομαλά στις εξέδρες, παρά να παρακολουθήσουμε ένα ωραίο ματς.

Πιο γρήγορα… ξεχνιέται αυτό καθεαυτό το παιχνίδι, παρά όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου, σε διάφορες περιοχές της πόλης. Ναι, αλλά αυτό δεν είναι γιορτή. Και επειδή καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι γιορτή, τουλάχιστον μια φορά ας το παραδεχτούμε. Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε έναν τελικό κυπέλλου της προκοπής, ακόμα κι αν αυτός γίνει κάπου μακριά από την Ελλάδα. Η σκέψη έχει πέσει στο τραπέζι για διεξαγωγή του τελικού εκτός χώρας, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, αλλά ουδείς έχει τολμήσει να το κάνει. Με αποτέλεσμα να συζητάμε ξανά για το ενδεχόμενο ενός τελικού χωρίς κόσμο, σε ένα γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ και σε μια εικόνα που θα μας κάνει για πολλοστή φορά «θέμα» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί οι αρμόδιοι ούτε ένα κρίσιμο ματς φαίνεται ότι δεν μπορούν να διοργανώσουν με ασφάλεια.