Μηδέν στα έντεκα σουτ είχε την Παρασκευή το βράδυ στη Μαδρίτη ο Νικ Καλάθης, αλλά υπάρχουν και… χειρότερα: χθες τα ξημερώματα στη Γιούτα ο Τζέιμς Χάρντεν άρχισε το ματς με 0/15 σουτ, μέχρι να σπάσει το… ρόδι!

«Δεν θυμάμαι, δεν κατάλαβα ότι είχα χάσει τόσα σουτ» είπε γελώντας ο «Μούσιας», ο οποίος τελείωσε το ματς με 22 πόντους (1/7δ., 2/13τρ., 14/16β.) και οδήγησε τους Ρόκετς στην εκτός έδρας νίκη επί των Τζαζ με 104-101 και στο 3-0. Την ίδια στιγμή οι Νάγκετς άλωναν το Σαν Αντόνιο με 117-103 (Γιόκιτς 29π., 12ρ., 8ασ.) και ισοφάριζαν τη σειρά με τους Σπερς σε 2-2, ενώ οι Σίξερς νικούσαν τους Νετς με 112-108 στο Μπρούκλιν και έκαναν το 3-1, προεξάρχοντος του Τζόελ Εμπίιντ ο οποίος «έγραψε» 31 πόντους, 16 ριμπάουντ, επτά ασίστ, δύο κλεψίματα και έξι τάπες, χώρια η πάσα προς τον Μάικ Σκοτ για το καθοριστικό τρίποντο στα 18 δευτερόλεπτα.

Με το βλέμμα στη Φυλή

Tην ευχή και την προσδοκία του ότι «το επόμενο φάιναλ φορ του Champions League θα διεξαχθεί στα Ανω Λιόσια» εξέφρασε ο Μάκης Αγγελόπουλος, προχθές, με την ευκαιρία της παρουσίασης του επιχειρηματικού σχεδίου «Φυλή 2021» στο οποίο περιλαμβάνεται και το γήπεδο στο οποίο θα μετακομίσει κατά πάσα πιθανότητα από τη νέα σεζόν η ΑΕΚ.

Η ολυμπιακή εγκατάσταση, που το 2004 στέγασε τους αγώνες του τζούντο και της πάλης, και θα αποτελέσει τη νέα έδρα της «Βασίλισσας» θα έχει χωρητικότητα 10.000 θεατών και όπως τόνισε ο πρόεδρός της, «θα φροντίσουμε να προβάλουμε αυτό το έργο στα πέρατα της γης».

Τα «όργια» στη Νίκαια…

Σε βίλα των… οργίων εξελίχθηκε προχθές το απόγευμα το γήπεδο «Πλάτωνας» στη Νίκαια, όπου στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2, ο Ιωνικός σκότωσε το… θηρίο του υποβιβασμένου Εθνικού με το σκορ μαμούθ 197-116. Οι Πειραιώτες επιδίωξαν να αποχωρήσουν στην ανάπαυλα (σκορ 102-57) και καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα τρομοκρατίας στα αποδυτήρια, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και συν τοις άλλοις προπηλακίσθηκε ο προπονητής του, Ηλίας Μανδραγός.

Στην ανακοίνωσή τους οι φιλοξενούμενοι τονίζουν «να το χαίρεστε αυτό το μπάσκετ» και κατηγορούν τους Νικαιώτες για έλλειψη σεβασμού και παραβίαση του εθιμικού δικαίου του fair play, με αποκορύφωμα το τάιμ άουτ που κάλεσε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Βαγγέλης Τσάπας, επτά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη! «Οσοι τρέχουν αυτή την εποχή το τμήμα μπάσκετ του Εθνικού δεν εκπροσωπούν ένα ιστορικό σωματείο, αλλά μια αρρωστημένη κατάσταση που δυσφημεί τον χώρο του μπάσκετ» απάντησε ο Ιωνικός.

Πέρα από το ρεκόρ πόντων, η αναμέτρηση γέννησε άλλα τέσσερα οργιώδη στατιστικά επιτεύγματα: τους 61 πόντους και τα 10/18 τρίποντα του Βαγγέλη Καράμπουλα και το triple double div του Φώτη Βασιλόπουλου με 23 ασίστ, 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Πέμπτη η Καραχάλιου

Αγγιξε την είσοδό της στο βάθρο, αλλά η άπνοια στην κούρσα μεταλλίων της δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ετσι η ιστιοπλόος μας Βασιλεία Καραχάλιου κατέλαβε την πέμπτη θέση στα Laser Radial στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Γένοβα.