Ηταν όλοι τους εκεί, στην αίθουσα Τύπου του Fiserv Forum: και ο Πίτερ Σέλερς και ο Μπλέικ Εντουαρντς και ο Χένρι Μαντσίνι και όλοι οι συντελεστές του «Pink Panther» για να φτιάξουν την ατμόσφαιρα που χρειαζόταν ο ροζ (όχι πάνθηρας, αλλά) μονόκερος!

Ων μες στην καλή χαρά μετά τη νίκη των Μπακς επί των Πίστονς με 120-99 και το 2-0 στη σειρά του πρώτου γύρου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποδύθηκε τον κινηματογραφικό ήρωα εις διπλούν: αφενός φορώντας μια ροζ φόρμα και αφετέρου τραγουδώντας a cappella το μουσικό θέμα της ταινίας!

Νωρίτερα – και για την ακρίβεια στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τρίτη περίοδο – ο έλληνας σουπερστάρ είχε γίνει αυτός ακριβώς που χρειάζονταν τα Ελάφια για να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους: ο επιθεωρητής Κλουζό, αλλά χωρίς τις γκάφες του!

«Εβαλαν παίκτες μέσα στη ρακέτα για να μην μπορώ να κινηθώ και έπρεπε να έχω υπομονή» είπε ο Αντετοκούνμπο, που αποκάλυψε κιόλας ότι στην ανάπαυλα ο συμπαίκτης του Ερικ Μπλέντσο τον συμβούλευσε «να γίνεις πιο επιθετικός και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν»: όπερ και εγένετο, με τον Γιάννη να τελειώνει το ματς με 26 πόντους (10/15 δ., 1/3 τρ., 3/5 β.), 12 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δύο τάπες, αλλά και πέντε λάθη. Ο Μπλέντσο σκόραρε 27 πόντους, ενώ ο Μίντλετον συμπλήρωσε 24 και ο Κόνοτον 18 για τους Μπακς οι οποίοι προηγούνται με 2-0 σε μια σειρά πλέι οφς για πρώτη φορά  μετά το 2001 (κόντρα στους Χόρνετς).

Εκτός από το Μιλγουόκι το 2-0 πέτυχαν επίσης οι Σέλτικς που νίκησαν τους Πέισερς με 99-91 και οι Ρόκετς οι οποίοι επιβλήθηκαν των Τζαζ με 118-98, με τον Τζέιμς Χάρντεν να «γράφει» άλλο ένα triple double div με 32 πόντους, 13 ριμπάουντ, 10 ασίστ, αλλά και οκτώ λάθη!