Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με την υποστήριξη του εποπτεύοντος υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία υψηλού επιπέδου συνάντηση για τη Διανοητική Ιδιοκτησία (ΔΙ). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην αίθουσα Royal Room. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι τρόποι προώθησης μιας αναπτυξιακής ατζέντας για το σύνολο των πτυχών της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στη χώρα μας: διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικά σχέδια, εμπορικά σήματα, πνευματικά δικαιώματα, γεωγραφικές ενδείξεις, ΠΟΠ, γενετικοί πόροι, βιοποικιλότητα, έρευνα και καινοτομία εν γένει. Στόχος της συνάντησης αποτελεί η διαμόρφωση ενός κοινού οράματος για την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας για όλους και για βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

«Hacking de L’Hôtel de Ville»: Στις 21 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Παρισίων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση νεοφυών επιχειρήσεων (startups) για την παρουσίαση των προϊόντων τους, στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Παρισίων «Hacking de l’Hôtel de Ville». Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται φέτος για 5η χρονιά, αναμένεται να φιλοξενήσει 1.500 νεοσύστατες επιχειρήσεις και περί τους 4.000 συμμετέχοντες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων εμπειρογνώμονες, επενδυτές, οργανισμοί υποστήριξης και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τους διοργανωτές έχουν προγραμματιστεί περί τις 3.500 συναντήσεις, οι οποίες θα διαρκούν 15 λεπτά και θα εναλλάσσονται συνεχώς (με τη μορφή speed – dating), καθώς στοχεύουν στη γνωριμία και δικτύωση των συμμετεχόντων και τη διεύρυνση της βάσης επαφών τους.

Business Innovation Greece: Η επίσημη έναρξη του προγράμματος «Business Innovation Greece» θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση στις 27 Μαρτίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας του Innovation Norway (https://bit.ly/2tX1eBm). Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τόσο αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος όσο και λεπτομερή επεξήγηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ενημερωτικές ημερίδες ανά την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη (2/4), στο Ηράκλειο (9/4) και στην Πάτρα (11/4).

Startup World Cup & Summit 2019: Startup World Cup & Summit 2019 Direction Business Network και η Oktonex Ltd διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Startup World Cup & Summit, ένα από τα κορυφαία, σε παγκόσμιο επίπεδο event, για το startup οικοσύστημα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Athenaeum Intercontinental Athens στις 29 Μαρτίου 2019 και στις εργασίες του θα συμμετάσχουν διάσημοι ομιλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναμένεται να προσφέρουν στο ελληνικό ακροατήριο πολύτιμα insights από τη Silicon Valley και άλλα επιτυχημένα startup οικοσυστήματα αναφορικά με το «χτίσιμο» καινοτόμων επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν (Startup World Cup & Summit 2019, Aθήνα).