VW T-Cross

H VW θέλει έως το 2022 ένα στα δύο μοντέλα που θα πουλάει να προέρχεται από τη διευρυμένη οικογένεια των SUV. Από την γκάμα της έλειπε ένα πολύ μικρό SUV και όπως φαίνεται τη λύση θα δώσει το T-Cross που αναμένεται στη χώρα μας την άνοιξη. Το κόμπακτ διαστάσεων SUV με μήκος 4,1 μέτρα, που βασίζεται στο πάτωμα – αλλά και το τεχνολογικό, μηχανολογικό DNA – του Polo, θα κυκλοφορήσει στην αγορά την άνοιξη. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 385 ως 455 λίτρα, και μπορεί με τη γνώριμη αναδίπλωση να αγγίξει τα 1.281 λίτρα. Η παλέτα των κινητήρων ξεκινάει από τον τρικύλινδρο 1 λίτρου κινητήρα σε δύο εκδοχές, 95 και 115 ίππων, ενώ στην κορυφή θα υπάρχει ο 1.500άρης, επίσης βενζίνης, ισχύος 150 ίππων. Σε ντίζελ η έκδοση των 1,6 λίτρων θα αποδίδει 95 ίππους.

Renault Kadjar

Tην ερχόμενη άνοιξη αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το ανανεωμένο Kadjar. Το μεσαίο γαλλικό SUV θα προσφέρει τους ίδιους άνετους χώρους, με ενισχυμένη την εργονομία του. Το νέο μοτέρ είναι 13 λίτρων, τούρμπο βενζίνης, σε εκδόσεις 140 και 160 ίππων. Τα ντίζελ είναι 1,5 και 1,7 λίτρων, με ισχύ 115 και 150 ίππους αντίστοιχα. Και αυτό το μοντέλο θα προσφέρεται σε δικίνητη έκδοση αλλά και τετρακίνητη.

Toyota RAV4

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα το νέο Toyota RAV4, που επιστρέφει δυναμικά σε μια κατηγορία που σχεδόν καθιέρωσε πριν από 25 χρόνια. Το νέο μοντέλο μεγάλωσε σε διαστάσεις – είναι πλέον στα 4,6 μέτρα -, έγινε πιο σύγχρονο σχεδιαστικά, ενώ βρίθει σε τεχνολογικά καλούδια. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μηχανικά σύνολα. Ενα νέο δίλιτρο, βενζίνης, ισχύος 175 ίππων και το υβριδικό των 2,5 λίτρων, απόδοσης 218 ίππων στη δικίνητη έκδοση και 222 ίππων στην τετρακίνητη AWD-i. Το RAV4 2 λίτρων συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με το νέο αυτόματο Direct Shift-CVT. Θα κοστίζει από 27.700 ευρώ.

Seat Tarraco: ο μεγάλος οικογενειάρχης

Toν Απρίλιο αναμένεται στην ελληνική αγορά το μεγάλο SUV της ισπανικής φίρμας. Το Tarraco, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε πλήρως στην Ισπανία από τη SEAT, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW, στο Βόλσμπουργκ, Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB του VW Group, με το μήκος του να αγγίζει τα 4,74 μέτρα. Εκτός από την έκδοση των πέντε θέσεων, θα υπάρχει και η επταθέσια, ενώ ο χώρος των αποσκευών θα αγγίζει τα 700 λίτρα. Η γκάμα των μοτέρ βενζίνης ξεκινάει από το 1,5 λίτρων, 150 ίππων και 2.0 TSI με 190 ίππους. Oι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις αφορούν τον δίλιτρο TDI σε δύο εκδοχές, 150 και 190 ίππων.