Οι υψηλοί στόχοι που έχουν θέσει για την Ευρώπη ιδιαίτερα η κάτοχος του τίτλου στο Τσάμπιονς Λιγκ ΑΕΚ αλλά και ο ΠΑΟΚ εξαργυρώθηκαν και χθες στο παρκέ τρεις μόλις ημέρες πριν από τη μεταξύ τους μάχη για το πρωτάθλημα.

Η πρωταθλήτρια της διοργάνωσης ΑΕΚ έκανε… παρέλαση μέχρι το 27′ στην Ισπανία κόντρα στην ουραγό Φουενλαμπράδα (90-82) και πλέον απέχει δύο νίκες από την πρωτιά του ομίλου της, που είναι και ο μεγάλος στόχος. Την άλλη εβδομάδα κοντράρεται στη Λιθουανία απέναντι στην Λιετκαμπέλις και τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τη βελγική Αντβέρπ.

Με δύο νίκες δεν θα την απασχολεί τι θα κάνει η ισόβαθμή της στην κορυφή του ομίλου Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι (τον οποίο κάποιες φορές… έβγαλαν από τα ρούχα του οι παίκτες του χάνοντας εύκολα μεγάλες διαφορές) προηγήθηκε ακόμα και με 28 πόντους (65-37 στο 27′) με τρομερή άμυνα απέναντι στους Ισπανούς αλλά στα τελευταία λεπτά χάλασε την καλή της εικόνα. Η δουλειά όμως έγινε.

Κορυφαίος της Ενωσης ο Βινς Χάντερ (24 π., 11 ριμπ., 5 ασίστ) με αρωγούς τον Τζόρνταν Θίοντορ (19 π.) και τον Ντούσαν Σάκοτα (17 π.).

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε μετά τον Μορέιρα και τον Αθηναίου (που έφυγε για τη Γαλλία), αλλά όσοι μένουν δείχνουν χαρακτήρα.

Οι πενήντα πόντοι διαφορά (!) με την οποία επικράτησε της τσεχικής Οπάβα στην Πυλαία (93-43) αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

«Από την αρχή της χρονιάς είχαμε δηλώσει πως η ομάδα θα εξελίσσεται με τον καιρό. Αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους νομίζω. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα που την κάνει πιο δυνατή. Θα έλεγα πως είναι η ποιότητα των χαρακτήρων που έχουμε μέσα στην ομάδα μας. Ολων των παικτών, οι οποίοι σέβονται τον σύλλογο που υπηρετούν» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Οι γηπεδούχοι (Σχίζας 16 π., με 3/3 τρίπ., 6 ριμπ., Χρυσικόπουλος 13 π., Τέπιτς 12 π.) παρέμειναν στην 3η θέση και κυνηγούν ακόμα καλύτερο πλασάρισμα.