Μετά το σίριαλ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, το νέο κυβερνητικό αφήγημα θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού με τη γνωστή επίκληση περί εξόδου από τα Μνημόνια. Με ψέματα, κουτοπονηριές και πολιτικές παλαιάς κοπής θα επιχειρήσουν να «δραπετεύσουν» από τη σκληρή καθημερινότητα της φτώχειας, των χρεών και της οικονομικής εξαθλίωσης. Φυσικά αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν τους ενδιαφέρει η δυστυχία των πολιτών, αλλά η καρέκλα και η πολιτική τους επιβίωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο ένας στους τρεις μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα έχει καθαρό μισθό 372 ευρώ. Μάλιστα, μετά τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών, η χώρα μετατρέπεται σταθερά και βίαια σε «Ελντοράντο» φθηνής εργασίας, σε εθνική ΕΟΖ (Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη) φθηνής εργασίας και ισχνών εισφορών με άμεσο κίνδυνο για το μέλλον των συντάξεων.

Την ίδια ώρα 1,5 εκατ. συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο) «βουλιάζουν» στη φτώχεια. Ηδη ολέθριες είναι οι επιπτώσεις στα εισοδήματα των συνταξιούχων από τις 22 περικοπές που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου, σε σημείο σήμερα 1.158.000 κύριες συντάξεις να είναι κάτω των 500 ευρώ, ενώ 883.000 επικουρικές συντάξεις να είναι κάτω των 200 ευρώ. Κατήργησαν ακόμη και το ΕΚΑΣ το οποίο απευθύνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των συνταξιούχων είναι τεράστιες, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στις συντάξεις, είναι και η αύξηση της φορολογίας και οι αυξήσεις στις εισφορές που έχουν μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων περισσότερο από 60%. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατ. άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα

Οι νεόπτωχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Και νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν!