Theodore στα ελληνικά σημαίνει Θεόδωρος και χθες στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ ξεπουπούλιασε το Περιστέρι (96-70) ο νεόκοπος φερώνυμος γκαρντ απέδειξε ότι όντως μπορεί να αποδειχθεί ένα δώρο του Θεού στους κυπελλούχους Ελλάδας και κατόχους του Champions League!

Θέλει όμως και ο ίδιος ένα δώρο του Θεού: του θεού όπως (δήλωσε τις προάλλες στα «ΝΕΑ» ότι) ένιωθε κάποιες στιγμές στην καριέρα του ότι είναι ο Νίκος Γκάλης. Ποιο είναι αυτό; Να συναντηθούν, ει δυνατόν και στο τέλος αυτής της εβδομάδας που η «Βασίλισσα» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, για να του διαδηλώσει τον θαυμασμό του ως μεταγενέστερος απόφοιτος και παίκτης του Seton Hall!

«Εχω ακούσει πολλά, ξέρω ότι είναι θρύλος και θα ήθελα να τον γνωρίσω από κοντά» τόνισε ο αμερικανός πόιντ γκαρντ που οδήγησε την ΑΕΚ στη μακράν καλύτερη εμφάνιση της εφετινής σεζόν και σε μια φαντασμαγορική επικράτηση απέναντι στο Περιστέρι, από το οποίο πήρε κιόλας τη ρεβάνς για την ήττα της στον πρώτο γύρο και υπερκάλυψε τη διαφορά (80-83). Το ματς αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω του black out που σημειώθηκε στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ και μάλιστα είχε ως θύμα τον ηλεκτρολόγο του γηπέδου, όταν προσπάθησε να ανεβάσει μια ασφάλεια. Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα όμως, η ΑΕΚ (Θίοντορ 22 με 10/14 σουτ, Λαρεντζάκης 15, Σάκοτα 13, Ματσούλις 13) είδε το φως το αληθινόν, ενώ το Περιστέρι (Σκορδίλης 15, Γκρέι 12, Σίρκο 10) που έπαιξε χωρίς τον Ράιαν Χάροου, παρέμεινε βυθισμένο στο σκοτάδι. Οι φιλοξενούμενοι χάρη σε ένα σερί 10-0, μετά το αρχικό σάστισμα του 11-1, βρέθηκαν στο +4 (30-34), στο ημίχρονο το σκορ ήταν 49-44, αλλά η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε μια μπασκετική ραψωδία των γηπεδούχων που ανέβασαν τον ρυθμό και συνδύασαν την ουσία με το θέαμα, με αποκορύφωμα τη φάση του 24ου λεπτού: τάπα του Χάντερ στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (τον οποίο η ΚΑΕ ΑΕΚ βράβευσε για την περσινή συνεισφορά του στην κατάκτηση δυο τίτλων) και αιφνιδιασμός με alley-oop του Θίοντορ στον Μάλκολμ Γκρίφιν για ένα αεροπλανικό κάρφωμα!

Στη συνέντευξη Τύπου πάντως ο Λούκα Μπάνκι άφησε κατά μέρος το μπάσκετ και έπλεξε για δέκα λεπτά το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά, που είναι κιόλας δεδηλωμένος αεκτζής!