Ενα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε 800.000 βρετανούς εργαζομένους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με το ESPN, σε μια τέτοια περίπτωση είναι αμφίβολο φυσικά και το μέλλλον των βρετανών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε χώρες της ΕΕ.

Κεντρικό πρόσωπο στο θέμα του ESPN είναι ο Ουαλός Γκάρεθ Μπέιλ και μάλιστα επικαλείται πηγές της βρετανικής πρεσβείας στη Μαδρίτη. Η συμφωνία για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση που καταρτίστηκε τον Νοέμβριο του 2018 θα προστατεύει τα δικαιώματα των βρετανών υπηκόων που ζουν και εργάζονται σε χώρες της ευρωζώνης. Ωστόσο, την περασμένη Τρίτη η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε τη συμφωνία που είχε κάνει η πρωθυπουργός Τερίζα Μέι. Αν λοιπόν το Brexit προχωρήσει χωρίς συμφωνία, τότε ενδεχομένως θα υπάρξει πρόβλημα όχι μόνο για τον Μπέιλ, αλλά και για όλους τους βρετανούς υπηκόους που ζουν και εργάζονται στην ΕΕ, καθώς θα χρειάζονται άδεια εργασίας. Στο ισπανικό πρωτάθλημα αγωνίζεται επίσης (Τζιρόνα) και ο 21χρονος Πάτρικ Ρόμπερτς ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι η Μέι έχει υποσχεθεί να προστατεύσει τα δικαιώτατα πολιτών της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία.

Δυσαρέσκεια για τον παραγκωνισμό

Επιασαν οι… κεραίες της στήλης πως εντός αποδυτηρίων Παναθηναϊκού υπάρχει παίκτης που είναι προβληματισμένος απ’ το γεγονός πως σε δύο σερί ματς εντός 2019 δεν έπαιξε ούτε λεπτό. Μια δυσαρέσκεια την οποία δεν έχει εκφράσει σε εκείνους που πρέπει, δηλαδή στον Δώνη ή τον Νταμπίζα, αλλά έχει φροντίσει το περιβάλλον του να το… διοχετεύει με τρόπο. Αν μείνει εκτός και στο μεθαυριανό παιχνίδι με τη Λαμία; Ισως να ζητήσει ακρόαση απ’ τον προπονητή. Κι εκεί αναμφίβολα θα γίνουν γνωστά και περισσότερα για το θέμα. Εδώ θα είμαστε να το παρακολουθούμε.

Πόνσε με… βοήθεια Ντε Μπαρτόλο

Η προσπάθεια από μεριάς ΑΕΚ για την παραμονή του Εκι Πόνσε στο ρόστερ και μετά το καλοκαίρι πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο δανεικός από τη Ρόμα επιθετικός «βγάζει μάτια» στη φετινή Σούπερ Λίγκα και η Ενωση τον βλέπει ως ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο αξίζει να επενδύσει. Ωστόσο, η παραμονή του Πόνσε και μετά το καλοκαίρι στην ΑΕΚ δεν είναι απλή υπόθεση. Πέρα από την καταβολή ενός ποσού στη Ρόμα, που θα φτάσει συνολικά κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ, απαιτείται και συμφωνία με τον παίκτη. Κάτι που προς το παρόν δεν υπάρχει. Ισως πάντως σε αυτό το κομμάτι η ΑΕΚ βρει… βοήθεια. Μέσω του πρώην σκάουτέρ της, του Αλεξ ντε Μπαρτόλο, που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Πόνσε. Αλλωστε, είναι ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να έρθει στην Ελλάδα ο 21χρονος άσος.

Με το βλέμμα στο Τόκιο

Ακόμα και μέσα στη βαθιά κρίση η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κατάφερνε να φιλοξενεί (πάντα με μέτρο) και μεγάλες διοργανώσεις στη χώρα μας με επιτυχία και χωρίς υπέρογκο κόστος.

Ετσι ήταν φυσικό να μη δυσκολευτεί να φέρει στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας των Φιν (10-18 Μαΐου, στο διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας), με την Αθήνα να επικρατεί στην ψηφοφορία της Κορούνια (Ισπανία) και της Ιέρ (Γαλλία).

Οι αγώνες που θα κρίνουν και τέσσερις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο ήταν να διεξαχθούν στη Μαρσάλα της Σικελίας, αλλά η θεομηνία που έπληξε την περιοχή ματαίωσε τη συγκεκριμένη διοργάνωση, την οποία οι Ιταλοί ήθελαν να μεταφέρουν στην Γκαέτα.

Εκεί ο έμπειρος Αιμίλιος Παπαθανασίου προέτρεψε την ΕΙΟ να αμφισβητήσει την αυθαίρετη απόφαση (καθώς οι αθλητές είχαν ψηφίσει συγκεκριμένο ναυτικό όμιλο να φιλοξενήσει τους αγώνες και όχι χώρα) και έτσι με το ΟΚ και του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη τέθηκε η υποψηφιότητα.

Μπαμπάς να σου πετύχει!

Δεν θα ήθελα με τίποτα να βρίσκομαι στη θέση του Αρη Λυκογιάννη το περασμένο Σάββατο που γύρισε στο σπίτι του μετά τη νίκη του Χολαργού επί του Πανιωνίου…

Ο λόγος; Η… γκρίνια, όχι όμως από τη γυναίκα του, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά από τον γιο του, τον 12χρονο Θοδωρή, ο οποίος αγωνίζεται στις ακαδημίες του Πανιωνίου και προφανώς από τη μια χάρηκε για την επιτυχία του πατέρα του, από την άλλη όμως λυπήθηκε για την ήττα της ομάδας στην οποία ανήκει. Κατοικεί κιόλας η οικογένεια Λυκογιάννη στη Νέα Σμύρνη, οπότε η διαχείριση αυτής της νίκης έγινε ακόμη δυσκολότερη!