Ο πορτογάλος χάκερ Ρουί Πίντο κατηγορείται μεταξύ άλλων για εκβίαση και παραβίαση του απορρήτου και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δικαστικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας, Κάρλος Καμπρέιρο, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών.

Ο Ρουί Πίντο είναι ύποπτος για την υποκλοπή e-mail των Μπενφίκα, Σπόρτινγκ και Πόρτο και λεπτομερειών των συμβολαίων πολλών παικτών αλλά και των σχεδίων των συλλόγων.

Σύμφωνα με τη «Marca», όταν έφταναν στην κατοχή του σημαντικά έγγραφα ο δικηγόρος τού Ρουί Πίντο ερχόταν σε επαφή με τους πορτογαλικούς συλλόγους και απαιτούσε χρήματα με αντάλλαγμα να μη δημοσιευθούν τα έγγραφα.

Ο Καμπρέιρο πάντως χαρακτηρίζει «πρόωρη» τη σύνδεση του υπόπτου με τις υποκλοπές στους τρεις μεγάλους του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ο Ρουί Πίντο δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές. Το 2013 είχε καταφέρει να διεισδύσει στο ηλεκτρονικό σύστημα της Caledonian Bank στα Νησιά Κέιμαν και προσπάθησε να μεταφέρει 300.000 δολάρια στην Deutsche Bank. Εντοπίστηκε ωστόσο και συνελήφθη. Ο δικηγόρος του ουσιαστικά τον έσωσε από την ποινή φυλάκισης και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 100.000 δολαρίων.