Η Ελγκαρφ ζει με τον σύζυγο και τα τρία μικρά παιδιά της σε ένα ήρεμο προάστιο του νοτιοδυτικού Λονδίνου. Αυτοχαρακτηρίζεται προνοητική. Είναι μάλιστα συντονίστρια σε μια από τις ομάδες «προνοητικών» (preppers) που πολλαπλασιάζονται με ταχύτατο ρυθμό στα social media. Είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 στις ΗΠΑ, άτομα που πιστεύουν ότι πρέπει να προετοιμάζεσαι για μια επικείμενη καταστροφή – είτε πρόκειται για τυφώνα είτε για το τέλος του πολιτισμού.  Η ομάδα της Ελγκαρφ ονομάζεται «48% Preppers», μια ομάδα εναντίον του Brexit στο Facebook, που δέχεται περίπου 100 με 200 αιτήσεις νέων μελών κάθε μέρα. Ολοι θέλουν να είναι έτοιμοι για ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Η αποθήκευση στην περίπτωση της Ελγκαρφ δεν είναι ακραία – σημαίνει απλώς ότι τα ντουλάπια της κουζίνας είναι γεμάτα μακαρόνια, σάλτσες, ρύζι, κονσέρβες, γάλα σε σκόνη και απορρυπαντικά για πλύσιμο. Υπολογίζει ότι έχει αρκετά ώστε η οικογένεια να τραφεί από έναν μήνα έως 6 εβδομάδες. Η Βρετανίδα υποστηρίζει ότι όλα αυτά δεν αποτελούν κινδυνολογία. «Κοίταξε στα ντουλάπια σου. Εάν χιονίσει τόσο ώστε να αποκλειστείς για έναν μήνα, θα τα βγάλεις πέρα;».

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα τρόφιμα. Ενα από τα τετράχρονα δίδυμα της Ελγκαρφ, η Νόρα, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στον εγκέφαλο, την πολυμικρογυρία. Παίρνει πολλά φάρμακα, αλλά χωρίς δύο από αυτά για την επιληψία παθαίνει πολλές κρίσεις την ημέρα. Εάν μπορούσε να αγοράσει πολλά κουτιά από τα φάρμακα αυτά θα το έκανε, όμως επειδή συνταγογραφούνται τα παίρνει κάθε μήνα. Καθώς οι πιθανότητες ενός σκληρού Brexit χωρίς συμφωνία αυξάνονται, φοβάται όλο και περισσότερο. Οπως και η Νεβίν Μαν στη βόρεια Κορνουάλη, που έχει γεμίσει το σπίτι της με προμήθειες: κάτω από τις σκάλες, στο πατάρι, ακόμα και στο γκαράζ. Υπολογίζει ότι με όσα έχει πάρει η πενταμελής οικογένειά της θα αντέξει 4-6 μήνες.

Η ανησυχία των Βρετανών έχει ενταθεί και γι’ αυτό ακόμα και κάποιοι που κορόιδευαν παλιότερα όσους πήγαιναν και άδειαζαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ τώρα αρχίζουν να έχουν δεύτερες σκέψεις. Για παράδειγμα, η Ελένα από το Κάρντιφ. «Πάντα νόμιζα ότι αυτοί οι τύποι, οι preppers, είναι λίγο τρελούτσικοι και έχω εκπλαγεί που τώρα βρίσκομαι στην ίδια θέση με εκείνους». Η Ελένα έχει πτυχίο πολιτικών επιστημόνων και εργάζεται σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ασχολείται με τα κοινά, είναι οργανωτική, προσεκτική και πλέον χρησιμοποιεί αυτές τις ικανότητες για να προγραμματίζει προσεκτικά τις αγορές της: Εχει χωρίσει με χρώματα ένα τετράδιο για όλα όσα έχει αγοράσει ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της (πχ. ντομάτες κονσέρβα και χαρτί τουαλέτας, με μια υποσημείωση ότι κατά μέσο όρο ένα άτομο χρησιμοποιεί 110 ρολά τον χρόνο), για εκείνα που έχει μισο-προμηθευθεί (π.χ. δημητριακά), για εκείνα που περιμένει να παραδοθούν (σκόνη καρύδας) και κάποια άλλα που θέλει πρώτα να δοκιμάσει (μείγμα για φαλάφελ). Φυσικά έχει προμηθευθεί αλκοολούχα ποτά και μπισκότα. Και καλλυντικά. Τουλάχιστον, όπως λέει, «ας είμαστε όμορφες ενώ θα βουλιάζει το «πλοίο Βρετανία»».