Κοιτώντας μπροστά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει στην προεκλογική αρένα, εκτός από τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, και δύο ρυθμίσεις οφειλών σε έως 120 δόσεις, μία για τα Ταμεία και μία για την Εφορία.

Σύμφωνα με την Αχτσιόγλου, η ρύθμιση θα αφορά τους πάντες (σιγά μην υπήρχαν εξαιρέσεις ενόψει κάλπης), δεν θα έχει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια (σιγά μην πέρναγε τελικά αυτό το σχέδιο ενόψει κάλπης), τα χρέη μέχρι τις 31/12/2016 θα μπαίνουν «κουρεμένα», αλλά και για τα χρέη του 2017 θα υπάρχει μέριμνα (σιγά μην δεν υπήρχε ενόψει κάλπης). Θα μπαίνουν και τα χρέη του 2017 σε δόσεις αλλά χωρίς «κούρεμα». Ολοι θα πάρετε.

Για να μη σας πω για τις συντάξεις. Μέχρι τον Απρίλιο λέει τώρα (νέος στόχος ο τελευταίος, γιατί όλοι οι προηγούμενοι χάθηκαν) θα έχουν μηδενιστεί οι εκκρεμείς συντάξεις (κάτω από 40.000 οι κύριες και κάτω από 40.000 οι επικουρικές) και τα εφάπαξ (κάτω από 16.000), υπό την έννοια ότι θα έχουν εκδοθεί όλες και θα έχουν αποδοθεί τα λεφτά στους δικαιούχους. Μάιο πάμε για κάλπη;