Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι Αρχές Ασφαλείας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού του διεθνούς διαιτητή Θανάση Τζήλου στις 19 Δεκεμβρίου, έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Οι κάμερες της Τροχαίας της Εθνικής Οδού, σύμφωνα με πληροφορίες, έπιασαν ήδη το στίγμα του λευκού Polo στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες που μετείχαν στην οργανωμένη επίθεση.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που χειρίσθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή τη σοβαρή υπόθεση περισυνέλεξαν μεθοδικά υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων σε μεγάλη ακτίνα της περιοχής της επίθεσης. Συγκέντρωσαν ακόμα υλικό από κάμερες της Εθνικής και της Αττικής Οδού κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Ολο το υλικό μπήκε στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αστυνομίας για να ξεκαθαρίσει η εικόνα. Αξιοποιώντας περιγραφές για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, κατάφεραν να το εντοπίσουν στις κάμερες. Κομμάτι κομμάτι από την ανάλυση των στοιχείων συμπλήρωσαν το παζλ για τη διαδρομή την οποία ακολούθησε το ύποπτο αυτοκίνητο.

Το λευκό Polo φέρεται ότι είχε νοικιασθεί από εταιρεία ενοικίασης στην Αθήνα. Ακολουθώντας το σχέδιό τους οι δράστες έφθασαν στη Λάρισα τα μεσάνυχτα της 18ης Δεκεμβρίου. Διανυκτέρευσαν στην περιοχή και το πρωί της επομένης έστησαν την ενέδρα έξω από το σπίτι του διαιτητή. Εχοντας κατοπτεύσει τον χώρο και γνωρίζοντας τις κινήσεις του, του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν μόλις βγήκε από το σπίτι του. Αιμόφυρτος ο διαιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται σε έναν 46χρονο κάτοικο Φαλήρου με βαρύ ποινικό παρελθόν, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, ενώ έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών και για τη στενή σχέση που διατηρεί με γνωστό εξωδιοικητικό παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ.

Αξιοποιώντας επίσης το υλικό από τις κάμερες οι αστυνομικοί προσπαθούν να φτάσουν στην ταυτοποίηση και των άλλων δύο δραστών. Παράλληλα προσπαθούν να συγκεντρώσουν και άλλα στοιχεία ώστε να «δεθεί» πλήρως η υπόθεση και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση.