Tους ενώνουν πέντε σεζόν (τέσσερις στο Μαιάμι, μία στους Καβαλίερς), δύο απανωτά πρωταθλήματα που κατέκτησαν παρέα με τους Χιτ και μια αδερφική φιλία, η οποία θα διαρκέσει επ’ άπειρον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Τις προάλλες, λοιπόν, που ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Ντουέιν Γουέιντ βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω για τελευταία φορά (καθ’ ότι ο Flash έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του στο τέλος της σεζόν), δεν είχαν λόγο να κρύψουν τα συναισθήματα τα οποία νιώθει ο ένας για τον άλλον…

Οι Λέικερς νίκησαν τους Χιτ με 108-105 (Τζέιμς 28 π., 9 ρ., 12 ασ., Γουέιντ 15 π., 5 ρ., 10 ασ.) σε μια ιστορική συγκυρία στην οποία η αβροφροσύνη και τα αγαπησιάρικα μηνύματα πήγαν σύννεφο! Ο αρχηγός των Χιτ χάρισε στον Τζέιμς μια φανέλα του, πάνω στην οποία έγραφε «σε ευχαριστώ που με έσπρωξες να γίνω μεγαλύτερος απ’ όσο νόμιζα ότι ήμουν», ενώ ο σταρ των Λέικερς ανταπέδωσε με το μήνυμα «θα μας λείψεις Flash, είσαι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που εμφανίστηκαν στην ιστορία του μπάσκετ».

Τα τέσσερα πι!

Eγώ δεν είμαι κουτσομπόλης και δεν παράγω θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ένα πουλάκι μού σφύριξε ότι παίζει να σκάσει μια βόμβα μεγατόνων στα πέριξ!

Περί τίνος πρόκειται; Σιγά που θα σας πω για να βρω τον μπελά μου. Σας δίνω όμως μερικά στοιχεία προκειμένου να σας βάλω στη διαδικασία ενός κουίζ…

Αυτή η σπονδυλωτή και περίπλοκη υπόθεση αφορά δυο ομάδες, δυο προπονητές και τέσσερα πι! Και δεν νομίζω το όλο στόρι να σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Το σκέφτεται για Γιακουμάκη

Η επιθυμία της Μακάμπι Τελ Αβίβ να αποκτήσει τον Γιώργο Γιακουμάκη από την ΑΕΚ είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί εδώ και καιρό. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς βλέπει στο πρόσωπο του έλληνα φορ μια περίπτωση που μπορεί να δώσει λύσεις στη γραμμή κρούσης και χτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ προκειμένου να τον αποκτήσει δανεικό μέχρι το καλοκαίρι. Η Ενωση αυτή τη στιγμή δείχνει πως το σκέφτεται. Αφενός ο Γιακουμάκης δεν έχει βρει χρόνο συμμετοχής στα πλάνα του προπονητή, αφετέρου αν αποχωρήσει θα πρέπει να υπάρξει μια εξτρά λύση στον πάγκο της. Κι αυτό επειδή ο Γιακουμάκης είναι ο τρίτος φορ, πίσω από τους Πόνσε, Λιβάγια. Ισως πολλά να κριθούν από την εξέλιξη που θα έχει η κίνηση της ΑΕΚ να αποκτήσει έναν άλλο νεαρό επιθετικό μέσα στον Ιανουάριο.

Ταύροι εν υαλοπωλείω!

Τελειωμό δεν έχουν τα δεινά των Μπουλς, που σαν να μην τους έφταναν οι 22 ήττες σε 38 αγώνες, το βαρύ κι ασήκωτο -56 από τους Σέλτικς στην έδρα τους, η τελευταία θέση στην Ανατολή και η απόλυση του Φρεντ Χόιμπεργκ, έχουν να διαχειριστούν και μια βαθιά εσωτερική κρίση που μοιάζει με εμφύλιο πόλεμο!

Οι παίκτες κατήγγειλαν στο συνδικαλιστικό όργανό τους τον προπονητή Τζιμ Μπόιλεν για τη σκληρή προπόνηση ύστερα από back-to-back ματς, αλλά και για τις στρατιωτικές τακτικές που εφαρμόζει. Επίσης, είχαν αποφασίσει να απόσχουν από την προπόνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά εν τέλει έδωσαν το «παρών» – ωστόσο η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιους άλλους θα πάρουν τα σκάγια των αλλεπάλληλων εκρήξεων…

Ολοι μαζί

Απόψε ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό σε ένα μεγάλο ντέρμπι στο βόλεϊ, απειλώντας το αήττητο σερί των 38 συνεχόμενων νικών του στο πρωτάθλημα.

Ανθρωπός μου στη Θεσσαλονίκη επιμένει ότι το Παλατάκι θα είναι κατάμεστο και θα βρίσκονται παίκτες, τόσο από την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, όσο και από την μπασκετική!

Η τελευταία δίνει τη δική της μεγάλη μάχη στο ίδιο γήπεδο μία ημέρα αργότερα κόντρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Εκεί, αναμένεται να είναι η σειρά των παικτών της ομάδας βόλεϊ να μεταβούν στο γήπεδο, ενώ του ποδοσφαίρου δεν μπορούν καθώς θα ταξιδεύουν για τη Λιβαδειά και τον δικό τους αγώνα τη Δευτέρα.

Αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟΚ δείχνει και είναι μια οικογένεια τα τελευταία χρόνια, με τα τμήματά του να έχουν έρθει πολύ κοντά.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι την περασμένη Δευτέρα έπαιξαν για λίγα λεπτά ένα μονό στην Πυλαία οι Γκος – Αθηναίου – Χρυσικόπουλος από την μπασκετική ομάδα κόντρα στους Πασχαλάκη (είχε μεγάλο πλεονέκτημα στα ριμπάουντ) – Ουάρντα (πέτυχε το ωραιότερο καλάθι) και Βιεϊρίνια από το ποδόσφαιρο!