Ολα καλά του πάνε του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα και ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα έχει φτιάξει καλή ατμόσφαιρα γύρω από την Τούμπα. Μια ατμόσφαιρα που ο Δικέφαλος πασχίζει να την προστατέψει κρατώντας μακριά από τα ΜΜΕ διάφορες… ιστορίες που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν άλλη βαρύτητα στην καθημερινότητα του κλαμπ. Για παράδειγμα; Προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο του Δημήτρη Πέλκα. Θέλει το αυτό και για τον Φερνάντο Βαρέλα. Οι απαιτήσεις των δύο ποδοσφαιριστών όμως δεν βοηθούν στη διαπραγμάτευση. Αντίθετα, την καθυστερούν χαρακτηριστικά. Αλλά είπαμε, υπάρχει ένα μεγάλο δίχτυ προστασίας γύρω από τον Δικέφαλο. Και αυτά περνούν στο ντούκου. Τι θέλουν Πέλκας και Βαρέλα; Τα χρήματα που προβλέπει το ετήσιο συμβόλαιο του Ομάρ Ελ Καντουρί. Ενας από τους πιο καλοπληρωμένους, αν αναλογιστεί κανείς ότι συζητάμε για αμοιβή της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ο Βαρέλα παίρνει τα μισά και είναι από τους καλύτερους και φέτος. Ο Πέλκας το καλοκαίρι έφερε πρόταση 6,5 εκατ. ευρώ από τη Φενέρμπαχτσε και οι Τούρκοι του έδιναν πάνω από εκατομμύριο. Δεν είναι παράλογο το αίτημά τους λοιπόν, μπορεί να πει κάποιος σε μια πρώτη ανάγνωση. Ειδικά του Βαρέλα, που αν το καλοκαίρι μείνει ελεύθερος, φυσικά και θα απασχολήσει μπόλικες ομάδες με βάση τη διετία του στη Θεσσαλονίκη. Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ; Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα απορία. Ειδικά σε μια ομάδα «με απεριόριστο μπάτζετ», όπως έλεγε το περασμένο καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης.

Σιωπή με… λόγους

Διαψεύδει τα πάντα ο Νίκος Νταμπίζας (φωτογραφία) αυτόν τον καιρό. Υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι στο μεταγραφικό παζάρι για τον Ιανουάριο και προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον αλλού. Γιατί; Εχει τους λόγους του και εκείνος. Παρότι μιλά αυτόν τον καιρό και με αρκετούς ατζέντηδες, αλλά και με ποδοσφαιριστές. Ανησυχεί ο τεχνικός διευθυντής των Πρασίνων για τη διαρροή κάποιων ονομάτων, ειδικά νεαρών Ελλήνων. Γιατί μπορεί κάλλιστα να «ξυπνήσει» ανταγωνιστές. Και αν ο ανταγωνισμός μεταφερθεί και στα οικονομικά; Τότε ο Παναθηναϊκός μάλλον θα χάσει!

Για δύο

Τι κοιτάζει ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι; Κυρίως για την απόκτηση ενός winger. Θέλει όμως και έναν σέντερ φορ καθώς πίσω από τον Μακέντα δεν υπάρχει κάποια ενδεδειγμένη λύση. Α, και για την ιστορία: Στη στήλη διαβάσατε το περασμένο Σάββατο το «σκάουτινγκ» της Ιντερ για τον Μπουζούκη και το προσωπικό ενδιαφέρον του Τζιουζέπε Μπαρέζι για τον νεαρό μέσοεπιθετικό. Μια είδηση που απασχόλησε μπόλικα πρωτοσέλιδα τις επόμενες ημέρες…

Μαΐστρο:

Η επιστροφή

Η αποχώρηση του Ματιάσεβιτς από την ΑΕΚ άνοιξε και πάλι την πόρτα στον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Τον Σουηδό που, όπως φαίνεται, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της Ενωσης για ενίσχυση τον Ιανουάριο από την αγορά της Σκανδιναβίας. Εχοντας έναν ρόλο «συμβούλου» ή και ατζέντη κάποιων μεταγραφικών στόχων, όπως λένε οι συμπατριώτες του. Η στήλη πάντως θα επιμείνει. Η ΑΕΚ έχει πρώτο μεταγραφικό στόχο για τη μεσαία γραμμής της τον Εντουάρντο Ενρίκε. Τον Βραζιλιάνο που αγωνίζεται στην Μπελενένσες. Τώρα, αν μπορεί να τον πάρει κιόλας; Ε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η… Φορτούνα

Τη γλίτωσε τη… φουρτούνα ο Ατρόμητος μες στον Δεκέμβριο. Και αυτό γιατί ο Νταμίρ Κάναντι (φωτογραφία) είναι πολύ ψύχραιμος στους χειρισμούς που αφορούν το μέλλον του. Η Φορτούνα Ντύσελντορφ του χτύπησε την πόρτα θέλοντας να συνεργαστεί μαζί του άμεσα. Εκείνος αρνήθηκε ευγενικά. Δεν θέλει να αλλάξει ομάδα στα μέσα της χρονιάς. Αφήστε που αν συνεχίσει έτσι, και να αλλάξει ομάδα το καλοκαίρι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει χώρα. Ούτε καν… γειτονιά καλά καλά. Δίπλα θα είναι, αν βγει στην «εθνική οδό».

Βρέθηκε και ο 2ος

Μετά τον Μενέντεθ που από τον Ιανουάριο δεν θα συνεχίσει στον Αρη, βρέθηκε και δεύτερο «παιδί» του Πάκο Ερέρα που σύντομα θα πρέπει να φτιάξει βαλίτσες για αλλού. Ο λόγος για τον Αργεντινό Νικολάς Κολάσο (φωτογραφία). Αν μάλιστα έχουμε καταλάβει καλά, μάλλον θα φύγει πριν καν τον Μενέντεθ. Τόσο απογοητευμένοι είναι στο Βικελίδης από εκείνον. Σημειωτέο πως γενικά στον Αρη, όσο ο καιρός περνά, τόσο και δίνεται η εντύπωση πως τελικά θα χρειαστούν αρκετές μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο. Δύο μπακ, ένας σέντερ φορ. Ισως και ένας κεντρικός μέσος. Και βλέπουμε.