Με την απόκρουση στο τετ α τετ με τον Μίλικ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Νάπολι, ο Αλισον Μπέκερ απόσβεσε ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που έδωσε το καλοκαίρι η Λίβερπουλ για να τον φέρει από τη Ρώμη στο Ανφιλντ (72 εκατ.). Η απόκρουση αυτή έστειλε τους Reds στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Αν ήξερα ότι ο Αλισον ήταν τόσο καλός, θα είχα δώσει τα διπλά», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ. «Δεν έχω λόγια για αυτή την απόκρουση. Ηταν απίστευτος. Είχε πολλά πράγματα να κάνει και τα έκανε με μεγάλη ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Ηταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους». Για τον Αλισον πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) και σε 12 από αυτά δεν έχει δεχθεί γκολ, ενώ έχει 54 αποκρούσεις. Ο Κάριους είχε 58 αποκρούσεις σε 33 παιχνίδια.

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της Λίβερπουλ, σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα. «Θέλουμε πάντα να παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο και το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και η Πρέμιερ, μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Θέλουμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη, όπως πέρυσι και ακόμα καλύτερα. Πρέπει να έχεις όνειρα και στόχους, διαφορετικά γιατί να είσαι ποδοσφαιριστής;», είπε ο ολλανδός κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είπε πως δεν ασχολείται ακόμα με τον αντίπαλο στην επόμενη φάση, ωστόσο ο γερμανός τεχνικός μπορεί να βρει στον δρόμο του τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης, ή ακόμα και την παλιά του αγάπη την Ντόρτμουντ. Το προχθεσινό ματς επεφύλαξε και μία δυσάρεστη είδηση για τον προπονητή της Λίβερπουλ. Ο Μάτιπ θα χρειαστεί επέμβαση στον ώμο και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν ο Κλοπ έχει μείνει με δύο κεντρικούς αμυντικούς, τους Φαν Ντάικ και Λόβρεν.

Η προχθεσινή αγγλική βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε όμως και την Τότεναμ, που συνεχίζει στη φάση των 16 με το 1-1 που πήρε στο Καμπ Νου από την Μπαρτσελόνα, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ιντερ με την Αϊντχόφεν. «Κανείς δεν μας πίστευε και όμως καταφέραμε να προκριθούμε. Είναι τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα. Δείξαμε πως στο ποδόσφαιρο όταν πιστεύεις κάτι μπορείς να το καταφέρεις», είπε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.