Ατυχος. Πολύ άτυχος. Ο Πρωθυπουργός – Πινόκιο. Τρίτη μεσημέρι, μας… κατακεραύνωνε (ή έτσι τουλάχιστον πίστευε) από το βήμα της Βουλής ως δήθεν παραγωγούς και… προαγωγούς fake news, χθες το πρωί, την πήρε την απανταχούσα για το ποιος στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί fake news για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να χώσει στο ίδιο τσουβάλι της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής πολιτικούς και κόμματα της αντιπολίτευσης. Και την πήρε – μαχαιριά στην καρδιά – από εκεί που δεν το περίμενε, από τη λατρεμένη «Αυγή», το ΦΕΚ της κυβέρνησης.

Προσέξτε ιστορία για να αντιληφθείτε πώς στήνονται οι καλές, οι αριστερές, συριζαίικες προβοκάτσιες: προ δεκαημέρου, ο Μπακογιάννης πάει μια βόλτα στον Αγιο Παντελεήμονα να κόψει κίνηση και να πάρει μια γεύση τι γίνεται εκεί. Σε κάποια στιγμή φωτογραφίζεται με κάτοικο της περιοχής. Οι φωτογραφίες φτάνουν μεταξύ άλλων και στο ειδικό τμήμα «εξακρίβωσης στοιχείων», το οποίο προφανέστατα λειτουργεί στα υπόγεια του Μαξίμου. Την επομένη, στις 6 Δεκεμβρίου, «Η Αυγή» και από κοντά όλα τα συριζομάγαζα κάνουν πάρτι: ο συνομιλητής του Μπακογιάννη είναι ένας χρυσαυγίτης καταδικασμένος τραμπούκος της περιοχής, άρα βγάλτε συμπέρασμα για τον Μπακογιάννη που κάνει παρέα, συναγελάζεται, συνεργάζεται, συμφύρεται και δεν ξέρω τι άλλο, με χρυσαυγίτες. Και αφού ο Μπακογιάννης συνεργάζεται, συμφύρεται κ.λπ. κ.λπ. με χρυσαυγίτες, τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν ότι και η ΝουΔου έχει πλέον σφιχταγκαλιάσει την Ακροδεξιά και πορεύονται παρέα;

Και να τα ρεπορτάζ, και να τα σχόλια, και να τα πύρινα άρθρα στην «Αυγή». Και χθες, ξεφυλλίζοντας το φύλλο, τι βλέπουμε στη σελίδα 18; Κειμενάκι 100 λέξεων υπό τον τίτλο «Η διόρθωση της «Αυγής» για τον κ. Σπυρίδωνα Γιαννάτο» – ο ακροδεξιός, χρυσαυγίτης, φίλος «κολλητός» του Μπακογιάννη!!

Οπου η εφημερίδα ανακαλεί όλα όσα καταμαρτυρούσε στον περί ου ο λόγος Γιαννάτο. Ούτε ακροδεξιός, ούτε χρυσαυγίτης, ούτε καταδικασμένος τραμπούκος – ένα λάθος κάναμε κι εμείς. Με τη σημείωση δε ότι «Η Αυγή», πιστή στις αρχές της δεοντολογίας, δημοσιεύει σήμερα τις διορθώσεις – λες και τον είχαν αποκαλέσει μέλος του φιλόπτωχου ταμείου του Αγίου Παντελεήμονα ή, στη χειρότερη, νεωκόρο της εκκλησίας!

Ούτε μία συγγνώμη

Για την άθλια συκοφαντία εις βάρος του Μπακογιάννη, ότι κάνει παρέα με χρυσαυγίτες τραμπούκους, ούτε συγγνώμη ούτε τίποτε. Λέξη. Για την ελεεινή προσπάθεια να κατασυκοφαντηθεί ο Κυριάκος, ότι λόγω του ανιψιού (αλλά και Αδωνη – Βορίδη) συνεργάζεται με την Ακροδεξιά, επίσης ούτε λέξη. Η κομματική εφημερίδα του Πρωθυπουργού – Πινόκιο, που προπορεύεται η μύτη του από εκείνον από τα πολλά ψέματα, είναι προφανώς της άποψης ότι «αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τα γραφόμενά μας, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια».

Και για να μη γίνει κανένα λάθος, προσωπικά δεν γνωρίζω τον Γιαννάτο που συκοφάντησε «Η Αυγή», και με τον Μπακογιάννη έχω μια τυπική γνωριμία. Οσα γράφω παραπάνω, τα γράφω με την ιδιότητα του θύματος μιας εκστρατείας κατασυκοφάντησης εκ μέρους της «Αυγής» και συγκεκριμένων στελεχών της που επιδόθηκαν σε μια ανηλεή επιχείρηση ηθικής, κοινωνικής, επαγγελματικής και πολιτικής εξόντωσής μου, με άθλιες συκοφαντίες, αυταπόδεικτα ψεύδη και ελεεινές κατασκευές, με προφανή στόχο να με ακυρώσουν. Και κυρίως να ακυρώσουν την κριτική μου στον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά εξαναγκάστηκαν να ανακαλέσουν μετά την καταδίκη τους από τη Δικαιοσύνη – και μια συγγνώμη που δημοσιεύθηκε στις πίσω πίσω σελίδες της «Α», μονόστηλο (για όποιον έχει την περιέργεια, υπάρχει στο Διαδίκτυο υπό τον τίτλο «Η συγγνώμη της «Αυγής» στον Γιώργο Παπαχρήστο») – από αυτά που χρεώνει στους άλλους ο Πρωθυπουργός. Διότι ο άνθρωπος είναι σαν την καμήλα – βλέπει την καμπούρα των άλλων, τη δική της όχι…

Αποχώρηση

Απώλεια. Για το Κίνημα Αλλαγής. Μείζονος ή ελάσσονος σημασίας, θα το δείξει η «νεκροψία», που έλεγαν παλιά. Ο Νίκος Μπίστης δεν είναι πια μαζί του, αναγγέλλω με προφανή θλίψη, φοβούμαι, πρώτος. Το έμαθα, το διασταύρωσα με τον ίδιο, δεν μπόρεσα να το κρατήσω για τον εαυτό μου και το καταθέτω, προκειμένου να ενημερωθεί το πλήθος των προσωπικών οπαδών του Μπίστη, οι οποίοι τον ακολουθούν στις κάθε τόσο μετακινήσεις του. Αποχώρησε, λοιπόν, από το ΚΙΝΑΛ ο Μπίστης, αθόρυβα, το ίδιο αθόρυβα όπως είχε ενταχθεί σε αυτό, και παρέμενε για μερικούς μήνες.

Οπως μου επιβεβαίωσε και ο ίδιος, το σημαντικό για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς περιστατικό καταγράφηκε προ δεκαημέρου, δι’ επιστολής που απέστειλε ο Μπίστης στον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη. Του ανακοίνωσε ότι παραιτείται δε τόσο από τη θέση τού μέλους της Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ, αλλά και από την Κεντρική Επιτροπή, διαφωνώντας με τις πολιτικές επιλογές του φορέα, και ειδικότερα, εκείνη της μετωπικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κακόγλωσσες του Κινήματος, από αυτές τις φαρμακερές που δεν χρωστούν καλό λόγο σε κανένα, υποστηρίζουν ότι «η μελισσούλα του συστήματος που πετάει από λουλουδάκι σε λουλουδάκι άνοιξε τα φτερά της για τον ΣΥΡΙΖΑ»…

Μια ζωή στο «φεύγα»

Δίνει κι αυτός δικαιώματα όμως. Δεν στέκεται κάπου. Μια ζωή στο «φεύγα» είναι. Κουράστηκε ο κόσμος να παρακολουθεί τις μετακινήσεις του. Αναφέρω χαρακτηριστικούς σταθμούς από την ατέρμονη περιοδεία ανά την ελληνική πολιτική χλωρίδα της «μελισσούλας» Μπίστη:

– το 1974 εντάσσεται στο ΚΚΕ

– το 1983 αποχωρεί από το ΚΚΕ διότι διαφωνεί με τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν

– το 1987 βρίσκει τον δρόμο του στους «μπανιάδες» (που τώρα κυβερνούν τη χώρα), μέσα από το ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά

– το 1991 αποχωρεί και από το ΚΚΕ Εσωτ. Α-Α και προσχωρεί στον Συνασπισμό

– το 2000 και ύστερα από μια μάλλον μάταιη απόπειρα να γίνει αρχηγός κόμματος της εξαιρετικά βραχύβιας ΑΕΚΑ (Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς), φλερτάρει με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη.

– το 2003 ο Κ. Σημίτης τον χρίζει υφυπουργό Δημ. Διοίκησης

– το 2005 γίνεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

– το 2012, τον Απρίλιο, αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και προσχωρεί στη ΔΗΜΑΡ ως υπεύθυνος για τη διεύρυνση του κόμματος

– μένει μόνο οκτώ μήνες, και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου αποχωρεί και από τη ΔΗΜΑΡ.

Εν συνεχεία επανέρχεται στην Κεντροαριστερά, μετέχει στην Ελιά, φλερτάρει με Το Ποτάμι, εντάσσεται στο ΚΙΝΑΛ, ουφ ζαλίστηκα, μέχρι που το καλοκαίρι παθαίνει νέο vertigo και αρχίζει και την «πέφτει» στην πρόεδρο Φώφη διότι με τη σειρά της την «πέφτει» στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρεις μήνες μετά αποχωρεί… Μπίστης. Κανονικός. Με τα όλα.

Υποπτη σύμπραξη

Αναφέρθηκα προηγουμένως στον Κώστα Σημίτη και δεν μπορώ να μην αναδείξω την απελπισμένη προσπάθεια στην οποία έχει αποδυθεί η ανιστόρητη, όσο και ύποπτη θα τη χαρακτηρίσω, σύμπραξη της καραμανλοδεξιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν λάδι τον Καραμανλή για την καταστροφή της χώρας (το έχω διεξέλθει αναλυτικά το ζήτημα προ ολίγων μηνών) και να τα φορτώσουν όλα – και τη χρεοκοπία – στον Σημίτη. Είναι απίστευτος ο τρόπος αλλά και τα μέσα που μετέρχονται προκειμένου να ακυρώσουν μια οκταετία πραγματικά καλής διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Σημίτη, προς όφελος του Κ. Καραμανλή. Το τελευταίο κρούσμα, που δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο, είναι η καταδίκη του Γ. Ανθόπουλου για εκβιασμό. «Και άλλος υπουργός του Σημίτη στη φυλακή – καταδικάστηκε για διαφθορά» έγραψαν και ανέφεραν φιλοδεξιά και φιλοσυριζαϊκά έντυπα και sites, ενώ όλο αυτό γνωρίζουν ότι είναι ένα ψέμα.

Θυμίζω απλώς, για όσους εκ των προαναφερομένων το ξεχνούν, ότι ο εν λόγω είχε διαγραφεί από τον Σημίτη στις 27/1/2004, επειδή είχε πλαστογραφήσει υπογραφές άλλων, για να υποστηρίξει στη Βουλή τροπολογία υπέρ του ιδιοκτήτη τού «Πόρτο Καρράς».

Να χρεώνεται ο Σημίτης τον Ακη – που ήταν ο εσωκομματικός του αντίπαλος, ενώ τον υποστήριζε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος! -, αλλά να χρεώνεται και όσους είχε ο ίδιος απομακρύνει; Ελεος…