Πολύς ντόρος για το τίποτα έγινε τελικά για το αεροπλάνο που αγόρασε ο Λιονέλ Μέσι, γιατί πολύ απλά δεν έκανε ποτέ μια τέτοια αγορά. Η παρεξήγηση, να το πούμε κομψά, προήλθε γιατί το αεροπλάνο, ένα Gulfstream V του 2004, έφερε στην ουρά του τον αριθμό 10 και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο εσωτερικό του τα ονόματα όλης της οικογένειας Μέσι. Ο Αργεντινός δεν αγόρασε το αεροπλάνο, αλλά θα το χρησιμοποιεί για τα ταξίδια του. Οι ιδιοκτήτες, ωστόσο, σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν εμπορικά το όνομα Μέσι και διαμόρφωσαν έτσι το Gulfstream, ώστε όσοι το μισθώνουν να γνωρίζουν πως το ίδιο αεροπλάνο χρησιμοποιεί και ο σουπερστάρ της Μπάρτσα.

Και χωρίς τα γυαλιά του Γιάννη!

«Mπορώ και χωρίς τα γυαλιά μου» ήταν ο τίτλος μιας κωμωδίας του 1980 με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και το remake της γύρισαν χθες τα ξημερώματα οι Μπακς. Απέδειξαν κι ελόγου τους ότι μπορούν και χωρίς τα… γυαλιά που φορά εκτός παρκέ ο Γιάννης!  Τα Ελάφια νίκησαν τους Καβαλίερς με 108-92 και παρέμειναν στο Νο 2 με ρεκόρ 18-8, απόντος του Αντετοκούνμπο που υπέφερε από πονόλαιμο. Ποιος ξέρει, μπορεί να… κρύωσε το προηγούμενο βράδυ στο Τορόντο, όπου βγήκε για να χαιρετίσει τους έλληνες ομογενείς οι οποίοι ξεροστάλιαζαν μέσα στην παγωνιά για πάρτη του και τους φώναξε «Ζήτω η Ελλάδα»!

Την ίδια στιγμή οι Θάντερ νικούσαν τους Τζαζ με 133-122 και αναρριχούνταν στην κορυφή της Δύσης (17-8), με όχημα το 110ο triple double div στην καριέρα του Ράσελ Γουέστμπρουκ, ενώ ακολουθούν οι Γουόριορς με 19-9.

Διπλή επιστροφή

Δημήτρης Τζούριτς και Ντίμα Φιλίποφ γυρίζουν στο κλειστό του Ρέντη, αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Τους αγάπησαν, αλλά πλέον οι δυο τους αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ και μένει να φανεί τι… ψάρια θα πιάσουν στην αποψινή μάχη για το Λιγκ Καπ.

Πού κοιτά στην πραγματικότητα;

Οσο η υπόθεση του Αντριέν Αρέγκι δεν ολοκληρώνεται, τόσο φουντώνουν τα σενάρια στη μεταγραφική πιάτσα πως η ΑΕΚ κινείται προς κάτι καλύτερο για τον άξονα. Οπως μου λένε, η Ενωση εξακολουθεί να κρατά «ζεστό» τον Αρέγκι, αλλά να μην τελειώνει τη μεταγραφή. Οι πληροφορίες που έχω συλλέξει αναφέρουν, πάντως, πως μετά το ματς με την Μπενφίκα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα δείξουν πού πάει το πράγμα. Γιατί και ο Αρέγκι πόσο να περιμένει πια;

Επίσκεψη αγάπης

Οι Αϊ-Βασίληδες στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα εμφανίστηκαν νωρίτερα! Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Ζακ ΛεΝτέι, επισκέφθηκαν εκ μέρους του Ολυμπιακού το εν λόγω ίδρυμα και μοίρασαν δώρα και αυτόγραφα, ενώ τα είπαν λίγο με τους μικρούς που φιλοξενούνται εκεί. «Οποτε βρίσκομαι σε ανάλογες εκδηλώσεις, θέλω να θυμίζω σε όλους πως καλό είναι να μοιράζουμε αγάπη και δώρα όλον τον χρόνο, όχι μόνο τα Χριστούγεννα, γιατί αυτά τα παιδιά νιώθουν μοναξιά», τόνισε ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού. Οσο για τον Ζακ ΛεΝτέι, όπως είπε, θυμήθηκε λίγο τα παιδικά του χρόνια και μπήκε στο πνεύμα των εορτών.

Υπνος που μπορεί να κοστίσει

Πολύ ακριβός αποδείχθηκε ο ύπνος του Ουσμάν Ντεμπελέ. Θυμίζω ότι συχνά κοιμάται και χάνει τις πρωινές προπονήσεις. Από την Ισπανία έμαθα πως το πρόστιμο που του επέβαλε η Μπαρτσελόνα έχει εξαψήφιο αριθμό. Αλλοι μιλούν για 100.000 ευρώ και άλλοι για 300.000 ευρώ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι έξαλλος με τα συνεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα του νεαρού Γάλλου, αλλά εμφανίζεται, επί του παρόντος τουλάχιστον, ελαστικός απέναντι στον Ντεμπελέ επειδή η προσφορά του αγωνιστικά είναι πολύ σημαντική. Αν η απόδοσή του πέσει, τότε προφανώς θα αρχίσει και η διαδικασία της απομάκρυνσής του.

Λάσμε, ο ωσεί κορυφαίος!

Συνέβη την περασμένη Παρασκευή, αλλά είμαι υποχρεωμένος να σας το μεταφέρω γιατί έχει τη σημασία του: δεν ανακάλυψε ούτε την πυρίτιδα ούτε τον τροχό ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος προφανώς περίμενε, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, να ερωτηθεί για ποιο λόγο δεν πάτησε καθόλου στο παρκέ ο Στεφάν Λάσμε.

«Οποτε χάνουμε ένα ματς, πάντοτε γίνεται ερώτηση για κάποιον που δεν παίζει. Ηταν απόφαση προπονητή» τόνισε ο καταλανός προπονητής, ο οποίος θα μπορούσε να πει και κάτι άλλο, που το έλεγε συχνά ο συνάδελφός του Γιάννης Ιωαννίδης με το παροιμιώδες ύφος της αυθεντίας: «Πάντοτε οι τραυματίες και όσοι δεν αγωνίζονται είναι οι καλύτεροι παίκτες μιας ομάδας»!

Πες το ψέματα…