Η επιστροφή της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν συνοδεύτηκε με επιτυχίες για τους Κιτρινόμαυρους, που έπειτα από πέντε αγωνιστικές δεν έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν ακόμα βαθμό. Η Ενωση μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς, έχοντας απογοητεύσει με τις εμφανίσεις της. Μιας και είναι σαφές πως η ομάδα δεν προετοιμάστηκε το καλοκαίρι με στόχο να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Αυτό το πλήρωσε η Ενωση με κάποια αποτελέσματα που δεν αποτελούν… παράσημο στην ιστορία της. Και που γρήγορα θα ξεχαστούν. Κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί και στο ενδεχόμενο ο Δικέφαλος να τερματίσει τον όμιλο χωρίς βαθμό. Μιας και θα αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, το παιχνίδι με την Μπενφίκα απόψε έχει σημασία για τον Δικέφαλο. Που θα παίξει χωρίς βαθμολογική πίεση και άγχος, με στόχο ωστόσο να πάρει αποτέλεσμα από την πορτογαλική ομάδα και να τερματίσει με το κεφάλι ψηλά τη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Που για την Ενωση φάνηκε πως είχε διδακτικό χαρακτήρα, προκειμένου να τη γεμίσει με εμπειρίες που θα μπορέσει να αξιοποιήσει στα χρόνια που θα έρθουν.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι στο γήπεδο των Αετών χθες το βράδυ, χωρίς να υπάρχει κάποιο απρόοπτο. Η Ενωση δεν έχει στη διάθεσή της τον τιμωρημένο Μάρκο Λιβάγια, τον τραυματία Αλεφ Σαντάνια και φυσικά τον Ελντερ Λόπες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς απέναντι στην Ξάνθη. Ο έλληνας τεχνικός θα διατηρήσει το 4-2-3-1 στη διάταξη των πρωταθλητών Ελλάδας, προκειμένου η Ενωση να κυνηγήσει το γκολ και τους βαθμούς στην Πορτογαλία.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, στις θέσεις των κεντρικών χαφ ελλείψει Αλεφ, ένας εκ των Μοράν, Τσόσιτς θα πλαισιώσει τον Γαλανόπουλο, στα άκρα ο Κλωναρίδης με τον Μπογέ, ο Μάνταλος σε ρόλο επιτελικού χαφ και ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Το παιχνίδι της Ενωσης με την Μπενφίκα ξεκινά στις 22.00 και στο πλευρό των Κιτρινόμαυρων αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 600 φίλοι που θα τους στηρίξουν στην προσπάθειά τους να κάνουν… σεφτέ στον θεσμό, έστω και στο φινάλε της διοργάνωσης για τους ίδιους.

«Διοργάνωση-κίνητρο»

Ως ένα ματς που προσφέρει στην ΑΕΚ κίνητρο, απλώς και μόνον επειδή είναι για τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, χαρακτήρισε το αποψινό με την  Μπενφίκα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο έλληνας τεχνικός τόνισε πως η ΑΕΚ θα παλέψει για να μαζέψει τους πρώτους της βαθμούς και να κλείσει όσο καλύτερα μπορεί την πορεία της στον θεσμό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου είπε παράλληλα πως ίσως προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές τακτικά, που δεν έχουμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια. Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά πως οι πιθανότητες ο Ούρος Τσόσιτς να πάρει φανέλα βασικού είναι πολλές.

«Οταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ δεν σκέφτεσαι μόνο τα λεφτά. Σκέφτεσαι ότι σε βλέπουν σε όλο τον κόσμο. Το οικονομικό από την πρόκριση και μόνο δεν πήγε άσχημα. Θεωρώ πως θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Ηταν ένα παιχνίδι το πρώτο με την Μπενφίκα που μας στοίχισε πολλά και το αποτέλεσμα ήταν άδικο. Να παίξουμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια και να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα ματς. Αυτά τα τιμώρησαν οι αντίπαλοι σε αυτό το επίπεδο», είπε ο Ουζουνίδης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα του Σιμόες και της Αλ Ουαχντά, που εκτιμά ότι σύντομα θα κλείσει θετικά. «Είναι ένα παιδί που μπορεί τις επόμενες ημέρες να είναι σε άλλο σύλλογο. Ολοι στην ΑΕΚ ξέρουμε πόσα έχει προσφέρει αλλά μπορεί να είναι σε άλλη ομάδα άμεσα», σχολίασε ο προπονητής της Ενωσης.