Με πλήρως απαξιωτικά σχόλια σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου την υπόθεση Μανώλη Πετσίτη, επιχειρώντας παράλληλα να εξουδετερώσει την όποια συζήτηση. Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει τεθεί πλέον με ένταση στον δημόσιο πολιτικό διάλογο και με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει τη σχετική συζήτηση.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τη δραστηριότητα του «παιδιόθεν φίλου» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, αναφέρθηκε στην υπόθεση με ειρωνεία. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να ανακαλύψει σκάνδαλα», είπε χαρακτηριστικά: «Αφού δεν βρήκατε offshore σε συγγενείς, τώρα ψάχνετε φίλους και συμμαθητές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξάλλου, ανέφερε (Real fm): «Ψάχνουν τώρα να βρουν πολιτικά πατήματα σε ιστορίες, οι οποίες πραγματικά δεν μπορούν να αγγίξουν την ελληνική κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω ποια ακριβώς είναι η κατηγορία, η οποία εξαπολύεται. Δεν καταλαβαίνω, ακριβώς, τι προσπαθούν να επιτύχουν με αυτές τις αδιανόητες και μάλλον κούφιες καταγγελίες τις οποίες κάνουν».

Η δυσαρέσκεια, ωστόσο, που προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Πετσίτη απέκτησε χθες δημόσιο χαρακτήρα, καθώς ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος πήρε σαφείς αποστάσεις. Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε (Θέμα fm) στην ανάγκη «μηδενικής ανοχής και γρήγορων αντανακλαστικών σε ό,τι προκαλεί αλλοτρίωση και το δημόσιο αίσθημα» και επεσήμανε πως όλοι έχουν ευθύνη για τις επιλογές τους, τους συνεργάτες και τους φίλους τους και ζήτησε κινήσεις αποκατάστασης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΔ. Την ίδια ώρα, η ΝΔ υψώνει τους τόνους και εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση. Χθες 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον καλούν να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήματα, όπως: 1) Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν υπουργός Επικρατείας; 2) Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης; 3) Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016; Ακόμη, οι βουλευτές καλούν τον Ν. Παππά να αποκαλύψει εάν γνωρίζει και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.