Κίνησε ο Εβραίος να πάει στο παζάρι κι ήτανε μέρα Σάββατο, λέει μια παροιμία, το νόημα της οποίας επιβεβαίωσε άθελά του χθες τα ξημερώματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Τι εννοώ; Δεν βάζει που δεν βάζει συχνά τρίποντα ο έλληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει 7/59, του ‘τυχε κιόλας στον αγώνα με τους Ράπτορς να πέσει στην περίπτωση: πέταξε ένα στον αιφνιδιασμό, αλλά, προς θλίψη του, δεν μέτρησε διότι νωρίτερα του είχαν κάνει φάουλ! Οι Μπακς ανέκαμψαν μετά την ήττα από τους Γουόριορς, άλωσαν το Τορόντο (99-104) νικώντας για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (21-7) και παραμένουν στο Νο 2 με 17-8, με τον Αντετοκούνμπο να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του: 19 πόντοι (7/12 δ., 1/3 τρ., 2/3 β.), 19 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα καθοριστικό κάρφωμα στη… μούρη του Πασκάλ Σιακάμ, σε close out επίθεση με το αριστερό χέρι, 14 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Και στο τέλος, μιλώντας στους έλληνες ομογενείς, είπε ο Γιάννης: «Παιδιά, επειδή έχω αργήσει για το λεωφορείο, θέλω να σας πω δυο λόγια γρήγορα. Ευχαριστώ πάρα πολύ που με στηρίζετε. Ζήτω η Ελλάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Φλέγεται το… Κιλκίς!

Οι πολιούχοι του Κιλκίς είναι οι Αγιοι Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες, που έχουν την τιμητική τους στις 28 Νοεμβρίου, αλλά το 2018 η γιορτή εκτάκτως ετεροχρονίσθηκε και μάλιστα κράτησε δύο μέρες! Το εννοώ αυτό διότι δύο άξια τέκνα της πόλης της Κεντρικής Μακεδονίας έκλεψαν την παράσταση και έκαναν μεγάλη φασαρία στις 9 και στις 10 Δεκεμβρίου…

Το Σάββατο έκανε την αρχή ο (γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αλλά καταγόμενος από το Κιλκίς, όπου μάλιστα έζησε 14 χρόνια) Κώστας Βασιλειάδης με τα 10 τρίποντα που έβαλε στον αγώνα της Ομπραντόιρο με τη Σαραγόσα.

Την Κυριακή στο Γεντί Κουλέ του Ηρακλείου πήρε τη σκυτάλη ο Νίκος Παπαδόπουλος που είναι γέννημα θρέμμα του Κιλκίς και κατάφερε να οδηγήσει τον ΟΦΗ στις νίκες επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού…

Εάν ήμουν στη θέση του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Σισμανίδη, θα είχα δώσει εντολή να φωταγωγηθεί η πόλη!

Παγκρήτιο

Μια και αναφέρθηκα στην Κρήτη, ιδού η εξής είδηση: χθες το πρωί, αντιπροσωπεία της ΕΠΟ βρέθηκε στο Ηράκλειο και επιθεώρησε το Παγκρήτιο. Ηθελε να διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι το γήπεδο, τι ελλείψεις υπάρχουν, αν πληρούνται οι προδιαγραφές για διεξαγωγή διεθνών αναμετρήσεων και τέλος αν οι εσωτερικοί χώροι (αποδυτήρια, αίθουσα Τύπου) είναι ικανοποιητικοί. Μην ξεχνάμε ότι η Ομοσπονδία στην προσπάθειά της να φύγει από το Γεώργιος Καραϊσκάκης δήλωσε άλλα γήπεδα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που πρέπει να μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικά ραντεβού.

Παράπονα

Το να βρεθούν κάποιοι παίκτες σε άσχημη μέρα δεν είναι παράλογο. Συμβαίνει, ακόμα κι όταν βρεθεί το σύνολο μιας ενδεκάδας. Αυτό για το οποίο μίλησε ο Δώνης και το είπε και στους ποδοσφαιριστές του ήταν πως στο τελευταίο ημίωρο περίμεναν απλά να τελειώσει το παιχνίδι. Συμπεριφορά που δεν θέλει να δει ξανά. «Κανένα ματς δεν τελειώνει. Θα παλεύουμε μέχρι το σφύριγμα» ήταν το νόημα των όσων τους είπε. Ισως σύντομα γίνει και πιο αυστηρός, μου είπε ο άνθρωπός μου στο Κορωπί.

Ματιές προς Βέλγιο ο Λαμπρόπουλος

Ο Λαμπρόπουλος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του. Ο έλληνας στόπερ έχει πάρει τη διαβεβαίωση από την Ενωση πως εφόσον προκύψει πρόταση που τον ικανοποιεί, η ομάδα δεν θα του κλείσει τον δρόμο και ο παίκτης θα αποχωρήσει άμεσα. Ο Λαμπρόπουλος ψάχνεται προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον του στην αγορά του Βελγίου, όπως τουλάχιστον μου αναφέρουν.

Ο Μανωλάς στη λίστα των κορυφαίων!

Με τον καλύτερο τρόπο μπορεί να κλείσει αυτή η χρονιά για τον Κώστα Μανωλά. Κι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα με μία σημαντική ατομική διάκριση. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός είναι μεταξύ των υποψηφίων της UEFA για την καλύτερη ενδεκάδα του 2018.

Ο Μανωλάς έχει να αντιμετωπίσει πολλούς κορυφαίους αμυντικούς από τις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες και μάλιστα ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν σημαντικούς τίτλους στη χρονιά που φεύγει.

Οπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία, Ραφαέλ Βαράν, νικητής και στο Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τους συμπαίκτες του στη Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος και Μαρτσέλο.

Κι ακόμα, τους Ουμτιτί, Πικέ και Ζόρντι Αλμπα της Μπαρτσελόνα, τον Τζόρτζιο Κιελίνι της Γιουβέντους, τον Ντιέγκο Γοδίν της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ.